Cambridge Analytica, plasată sub protecţia Legii falimentului

M.D.
Companii / 18 mai 2018

Cambridge Analytica, plasată sub protecţia Legii falimentului

Cambridge Analytica, firma din centrul scandalului cu care s-a confruntat Facebook anul acesta, a cerut unui Tribunal din New York să fie plasată sub protecţia Legii falimentului, transmite Reuters, informează Agerpres.

Plasarea sub prevederile Capitolului 7 din Codul American pentru Faliment are ca rezultat lichidarea firmei şi folosirea fondurilor obţinute pentru plata datoriilor.

Numărul creditorilor Cambridge Analytica este estimat între 1 şi 49, activele sunt estimate la 100.001-500.000 dolari şi datoriile între un milion şi zece milioane de dolari.

Reţeaua de socializare este afectată de dezvăluirile din scandalul Cambridge Analytica care au apărut la mijlocul lunii martie şi au afectat imaginea companiei, provocând scăderea valorii acţiunilor sale la bursă.

Datele a circa 87 de milioane de utilizatori - cifra comunicată de Facebook - au fost folosite în mod abuziv de firma de consultanţă politică, înainte ca Facebook să înceapă să impună restricţii în 2014. Cambridge Analytica a fost implicată apoi în campania electorală a candidatului republican la preşedinţia SUA în 2016, Donald Trump.

În replică, Facebook a "suspendat" Cambridge Analytica, acuzând-o că a colectat, fără asentimentul său, informaţii personale a milioane de utilizatori ai reţelei sociale.

Aplicaţia dezvoltată de Aleksandr Kogan, "thisisyourdigitallife", se afişa pe Facebook ca "aplicaţie de cercetare utilizată de psihologi". Ea le propunea utilizatorilor să fie plătiţi în schimbul completării unor teste de personalitate. Circa 270.000 de persoane au descărcat această aplicaţie, permiţându-i dezvoltatorului să aibă acces la informaţii precum oraşul indicat în profil sau conţinuturile pe care le apreciaseră.

Facebook a explicat că Aleksandr Kogan a colectat în mod legal datele utilizatorilor, dar a "încălcat regulile platformei" transmiţând aceste date către Cambridge Analytica şi lui Christopher Wylie. Însă, responsabilii reţelei nu au explicat niciodată cum au fost ele obţinute sau utilizate.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb