Camera Deputaţilor şi Reprezentanţa UNICEF au semnat un parteneriat de colaborare

F.A.
Politică / 20 mai 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a semnat, alături de Reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, Parteneriatul privind colaborarea dintre cele două instituţii în beneficiul copiilor din ţara noastră, cu focus asupra celor mai vulnerabili dintre aceştia, arată un comunicat trimis redacţiei.

"Parteneriatul pe care l-am încheiat astăzi între Camera Deputaţilor şi UNICEF va duce la o promovare şi o susţinere mai bună a drepturilor copiilor din România, în special a celor mai dezavantajaţi dintre aceştia. Investiţia în copii e unul dintre cele mai importante lucruri pe care un stat responsabil trebuie să le facă. Îmi doresc ca prin astfel de iniţiative să le deschidem copiilor vulnerabili calea spre un viitor mai bun şi spre noi oportunităţi în viaţă, pentru că doar aşa şi România va fi o ţară puternică" , a declarat Valeriu Zgonea, Preşedintele Camerei Deputaţilor.

În cadrul parteneriatului, Camera Deputaţilor şi Reprezentanţa UNICEF în România se angajează să sprijine respectarea, implementarea şi monitorizarea drepturilor copilului în România, promovarea lor în regiune şi în întreaga lume, inclusiv prin organizarea de evenimente naţionale şi internaţionale. De asemenea, în domeniile de interes comun, Camera Deputaţilor şi UNICEF se vor informa reciproc şi se vor consulta cu privire la progresele făcute în implementarea drepturilor copilului.

Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România, a menţionat: "Semnarea primului parteneriat între Camera Deputaţilor şi UNICEF reprezintă o recunoaştere a rolului deosebit de important pe care îl are Parlamentul în promovarea şi protejarea drepturilor copilului. Pentru ca toţi copiii să se bucure de drepturile lor şi, în mod special, cei mai vulnerabili, din familii sărace, din zone urbane şi rurale sărace şi din comunităţile rome, este nevoie de politici publice pe termen lung şi de un cadru legal ce ţine cont de Convenţia privind Drepturile Copilului. Vom crea < < Echipa pentru copii > > care va dezvolta astfel de politici şi legi în beneficiul copiilor în următorii patru ani, va monitoriza implementarea lor şi va oferi recomandări pentru îmbunătăţirea situaţiei copiilor din România".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb