Camera superioară a Parlamentului britanic a declarat miercuri că lansează o anchetă privind vehiculele electrice (EV), care va examina abordarea guvernului de a elimina treptat modelele pe combustibili fosili, infrastructura de încărcare şi eliminarea vehiculelor electrice la sfârşitul vieţii acestora, transmite Reuters, conform news.ro.
Guvernul Regatului Unit a anunţat interzicerea vânzării de noi modele de maşini numai pe combustibili fosili până în 2030 şi a vehiculelor hibride care au atât o baterie mare, cât şi un motor cu ardere, până în 2035.
Comisia pentru mediu şi schimbări climatice a Camerei Lorzilor a declarat că scopul anchetei este de "a înţelege modul în care guvernul îşi va atinge obiectivul de decarbonizare a maşinilor şi camionetelor în Marea Britanie".
Accentul principal va fi pus pe maşinile de pasageri şi pe barierele în calea atingerii obiectivelor guvernamentale.
Deocamdată, vehiculele electrice sunt în general mai scumpe decât vehiculele cu motoare cu ardere, iar scăderea preţurilor a fost văzută ca fiind cheia adoptării în masă de către consumatori.
Accesul insuficient la infrastructura de încărcare, mai ales la încărcătoarele de pe stradă pentru cei care parchează pe stradă şi nu pot încărca acasă, a fost, de asemenea, citat ca o barieră în calea acceptării mai largi de către public a vehiculelor electrice.
Comisia pentru mediu şi schimbări climatice a spus că doreşte să audă de la industrie, autorităţile locale şi alţii "ce trebuie să facă guvernul pentru a încuraja o mai mare asumare a vehiculelor electrice" înainte de 2030 şi 2035.
Dovezile pot fi depuse până pe 15 septembrie, a spus comisia.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.08.2023, 08:47)
Fortarea populatiei catre masini-E,
nu este cel putin inca fezabila nici economic si nici technic