Camerele de Comerţ din România şi Indonezia au semnat un Memorandumul de Înţelegere

George Forcoş
Internaţional / 12 octombrie 2016

Un Memorandum de Înţelegere dintre Camerele de Comerţ Naţionale din România şi Indonezia a fost semnat, marţi, 11 octombrie 2016, la Jakarta, se menţionează într-un comunicat trims Redacţiei.

Din partea română, documentul a fost semnat de Secretarul General al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dl. Traian Caramanian, care l-a însoţit pe ministrul Afacerilor Externe, dl. Lazăr Comănescu, în vizita oficială efectuată în Republica Indonezia.

Întrevederea avută cu reprezentanţii conducerii Camerei de Comerţ şi Industrie a Indoneziei s-a desfăşurat în prezenţa şefului diplomaţiei române, iar discuţiile au evidenţiat relevanţa aparte a semnării Memorandumului, ca instrument eficient de susţinere a cooperării economice bilaterale.

"Suntem convinşi că acest document va conduce la o revigorare semnificativă a relaţiilor dintre comunităţile noastre de afaceri şi la o redresare a bilanţului actual al schimburilor comerciale dintre ţările noastre. Totodată, considerăm că apropierea dintre Camerele noastre de comerţ va însemna şi o descoperire a oportunităţilor de investiţii pe care le oferă în prezent România pentru companiile străine, mai ales pentru cele din zone cu economii dinamice, cum este şi cazul Indoneziei. Invităm companiile indoneziene să folosească România ca poartă de intrare pe piaţa Uniunii Europene (...). Semnalele pe care le primim direct de la firmele româneşti confirmă dorinţa acestora de a-şi extinde afacerile şi de a explora noi pieţe", a declarat Traian Caramanian.

Lazăr Comănescu a punctat, la rândul său, importanţa specială acordată de România intensificării legăturilor economice şi comerciale dintre cele două ţări şi faptul că implementarea Memorandumului va genera valoare adăugată eforturilor de dezvoltare a relaţiilor economice bilaterale.

Valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Indonezia a fost, la sfârşitul anului 2015, de 112 milioane euro. Exporturile României au ajuns la 9,5 milioane euro, ceea ce a condus la un sold negativ, de -94 milioane euro. Conform statisticilor ONRC, Indonezia nu se regăseşte în topul primelor 50 de ţări care investesc în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb