CAMPANIA "FII RESPONSABIL ÎN TRAFIC": Numărul accidentelor rutiere fatale a înregistrat o uşoară creştere

A.P.
Miscellanea / 27 iunie 2019

Numărul accidentelor rutiere fatale a înregistrat o uşoară creştere

Numărul accidentelor rutiere fatale din ţara noastră a înregistrat o uşoară creştere în 2017, faţă de 2016, ajungând la 98 de cazuri raportate la un milion de locuitori, ceea ce reprezintă dublul mediei UE şi situează ţara noastră pe primul loc în Europa, potrivit Comisiei Europene.

Multe dintre aceste accidente se petrec în oraşe, la trecerile de pieton, folosesc telefonul mobil la volan sau pur şi simplu trecerea nu este foarte bine semnalizată, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Doar patru din zece elevi din clasele IV-VIII nu fac diferenţa între semafoarele dedicate autovehiculelor şi cele destinate pietonilor, 61,26% crezând că se poate traversa pe culoarea verde a semaforului dedicat maşinilor, iar 71,69% cunosc faptul că traversarea corectă a străzii se face în pas vioi şi pe cât posibil în grup, numai pe marcajul pietonal sau în dreptul indicatoarelor "Trecere pentru pietoni".

De asemenea, majoritatea elevilor cunosc principalele indicatoare rutiere adresate lor şi principalele reguli de conduită, însă fac confuzii atunci când sunt întrebaţi despre indicatoarele rutiere ale autovehiculelor. Studiul relevă că gradul de cunoştinţe ale elevilor privind siguranţa lor rutieră este de aproximativ 60%.

Cursurile de educaţie în şcoli fac parte dintr-o amplă campanie de responsabilizare socială, desfăşurată în cadrul proiectului european "Îmbunătăţirea conectivităţii la reţeaua TEN-T în zona transfrontalieră Medgidia-Dobrich" şi se derulează în contextul în care ţara noastră ocupă pe primul loc într-un clasament al ţărilor Uniunii Europene în ceea ce priveşte decesele din accidente rutiere, atunci când este avut în vedere raportul dintre numărul de victime şi populaţia totală, se mai anunţă în comunicat.

Mihaela Rus, preşedintele Asociaţiei de Psihologie şi Siguranţă Rutieră "PsihoTrafiQ" şi coordonatorul campaniei de responsabilizare socială "Fii responsabil în trafic", a declarat: "Este îmbucurător faptul că profesorii pun foarte mare accent pe teme din sfera siguranţei rutieră la orele de dirigenţie, însă considerăm că aceste cunoştinţe teoretice ar trebui să fie completate cu exemple practice, din lumea reală. În acelaşi timp, ţinând cont de faptul că gradul de cunoştinte privind siguranţa rutieră este de doar 58,19%, suntem de părere că educaţia rutieră ar trebui introdusă în curricula şcolară, ca materie de sine stătătoare, şi nu doar temă sporadică de discuţie în clasă. Dincolo de faptul că majoritatea elevilor cunoşteau indicatoarele rutiere adresate pietonilor, am observat, în urma studiului, că la fel de mulţi fac confuzie atunci atunci când văd indicatoarele pentru autovehicule. Şase din zece elevi au afirmat că ar traversa pe culoarea verde a semorului destinat automobilelor, dar în acelaşi timp, majoritatea elevilor cunosc locurile recomandate pentru joacă sau pentru folosirea rolelor, trotinetelor sau bicicletelor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb