Campania "STOP Discriminării, toţi copiii au drepturi egale" continuă şi anul acesta

V.G.
Miscellanea / 17 ianuarie 2023

Campania "STOP Discriminării, toţi copiii au drepturi egale" continuă şi anul acesta

Asociaţia The Story of Autism, organizaţie non-guvernamentală şi independentă, care cooperează permanent la optimizarea calităţii vieţii, implicit de a apăra şi de a promova drepturile persoanelor cu tulburări din spectrul autismului, continuă campania "STOP Discriminării, toţi copiii au drepturi egale" şi în anul 2023 şi îşi propune ca piesa de teatru Povestea lui Luca să ajungă la câţi mai mulţi copii tipici şi dascăli din liceele din România, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în ţara noastră, statisticile cu privire la numărul persoanelor ce au nevoi speciale din categoria autismului sunt destul de îngrijorătoare. Numărul copiilor români care fac parte din tărâmul acestei tulburări este de peste 30.000.

"Autismul este o afecţiune care de foarte multe ori se regăseşte în asociere cu discriminarea. La momentul actual, se poate observa că numărul persoanelor cu autism este în creştere. Asociaţia The Story of Autism îşi doreşte să contribuie efectiv la intruziunea copiilor cu autism în societate prin metode creative dar în acelaşi timp să înveţe copiii tipici să îşi facă prieteni noi", declară Alexandra Dreghiciu, fondatoarea Centrului THE STORY OF AUTISM.

Povestea lui Luca - Este unul dintre proiectele iniţiate în cadrul acestei campanii. Mai exact, Povestea lui Luca este un spectacol de teatru educativ-incluziv pentru copiii tipici şi pentru cadrele didactice. Aceasta are rolul de a aduce în lumină lumea interioară a copilului autist, dificultăţile cu care se confruntă şi maniera în care percepe viata.

În anul 2022, această campanie a avut un real succes. Un număr de aproximativ 1000 de elevi din mai multe şcoli din România au vizionat această piesă de teatru, peste 20 de cadre didactice şi aproximativ 30 de părinţi au spus "DA" unei noi provocări. Provocarea a constat în faptul că au ales să înţeleagă comportamentul copiilor cu autism, să dorească să le devină sprijin în dezvoltarea personală.

În cadrul acestei campanii, s-a subliniat faptul că indiferent de diferenţele cu care ne naştem, toţi ne dezvoltăm diferit, dar cu toate acestea, suntem la fel, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb