Campanie electorală, faza pe corturi!

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Politică / 14 aprilie 2016

Campanie electorală, faza pe corturi!

Campania electorală de stradă se află în plină desfăşurare absolut legal, deoarece factorii de decizie consideră, bannerele care au împânzit oraşele şi corturile unde se strâng semnături şi se împart pliante se încadrează la categoria reclame stradale. Desele schimbări de candidaţi creează probleme şi la acest nivel - spre exemplu, în Capitală corturile liberalilor şi-au pierdut o parte dintre "pereţii" unde erau afişate fotografiile cu Ludovic Orban şi cei şase candidaţi de la sectoare. Nu lipsesc nici atacurile "de noapte", când corturile sunt devastate de adversari, printre victime aflându-se independenţii Nicuşor Dan şi Sebastian Bodu. Se poate spune că avem o campanie electorală falsă, cu probleme autentice!

Retragerea lui Ludovic Orban a impus măsuri inclusiv la nivelul trotuarului şi, până când vor fi realizate "pânzele" cu chipul lui Marian Munteanu, corturile liberale vor avea doar acoperiş şi un singur "perete". Acest lucru a dat prilejul pentru diverse interpretări, taximetriştii găsind o utilitate pentru aceste construcţii: "La cum arată acum, 75% deschise, aceste corturi pot fi transformate în spaţii de fumat pentru taximetrişti, respectând deplin legea aia a fumatului. Cum în maşină nu avem voie să aprindem ţigări, primăvara e ploioasă, măcar ne oprim şi noi la un cort şi ne satisfacem civilizat acest viciu".

Invazia de corturi este văzută şi într-o altă cheie, uşor ironică, de locuitorii Capitalei. Un domn consideră că nu e vorba despre campanie electorală, ci că mascat se fac demersurile pentru primirea cotelor de imigranţi: " Ce campanie domnule, e o vrăjeală. Corturile sunt destinate imigranţilor. Le-au montat şi în curând or să repartizeze câte doi-trei imigranţi în fiecare cort, astfel au rezolvat problema locativă."

Mai supăraţi sunt independenţii, care se consideră victime ale "structurilor de partid". Candidat la Primăria Sectorului 6, Sebastian Bodu lansează acuze grave la adresa unui contracandidat... din cauza unui cort vandalizat: "Aseară mi-am instalat corturile pentru strâns semnături, 4 la număr, că nu îmi permit mai multe. Astăzi am rămas cu 3, după ce cortul de la Piata Crângaşi a fost vandalizat de interlopi. Singurul candidat care păţeşte asta în sectorul 6 sunt eu. Stau şi mă întreb oare cine e pe mână cu aceşti interlopi? Nu cumva tot un interlop, întâmplător candidat şi el la aceeaşi primărie?".

Pentru toţi cei care se întreabă de ce este permisă această campanie electorală înainte de cea oficială, un răspuns a fost dat de vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ, care a afirmat la TV că "acele panouri şi afişaje pe care le vedeţi în oraşe nu au nicio legatură cu prevederile legislaţiei electorale". Din 6 mai, când oficial va începe campania, se va trece la numărarea corturilor şi la cuantificarea cheltuielilor electorale, lucru care va putea produce noi surprize, mai puţin... electorale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb