CAMPIONATUL EUROPEAN Handbalistele tricolore, debut solid

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 3 decembrie 2018

Handbalistele tricolore, debut solid

Echipa naţională de handbal feminin a debutat cu o victorie la Campionatul European, scor 31-28 (17-11), cu Cehia. Echipa noas-tră a avut o prestaţie foarte bună, în special în prima repriză, victoria reprezintă şi o revanşă după eliminarea din optimile Mondialelor de anul trecut, când Cehia s-a impus împotriva tuturor aşteptărilor. După acest succes, au crescut din nou aşteptările de la cea mai bună şi constantă echipă naţională a ţării noastre din ultimii 30 de ani. Obiectivul tricolorelor este clasarea pe unul din locurile 1-6, echipa noastră are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Cu 8 goluri marcate în partida cu Cehia, Cristina Neagu a trecut de Grit Jurack (194 goluri), pe locul secund în topul all-time al marcatoarelor de la Campionatul European şi are un total de 201 reuşite. Prima poziţie a topului, pe care Neagu o va atinge cu siguranţă în Franţa, este deţinută în prezent de unguroaica Farkas Agnes (205 goluri). Jucătoarea noastră a avut şi un mesaj de Centenar: "Iubesc ţara în care m-am născut, iar pentru mine aici este acasă! La mulţi ani tuturor românilor! Indiferent unde vă aflaţi, astăzi ne aducem cu toţii aminte ce înseamnă cu adevărat acasă! Am fost motivate şi pentru că e ziua naţională, şi pentru debut şi pentru că Cehia ne-a scos de la Mondiale anul trecut, sunt fericită că am învins. Am jucat bine, am jucat deştept pe final, am câştigat, asta e important. Sincer, cred că în acest moment nu este o principală favorită la trofeu. Toate meciurile sunt grele, apropiate. Ne pregătim cât mai bine, gândurile sunt la următorul meci, cu Germania, va fi un meci foarte greu. Trebuie să jucăm ca o echipă".

Lotul echipei noastre este compus din: portari: Denisa Dedu (Siofok KC), Iulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea); extreme stânga: Valentina Elisei Ardean (Gloria Bistriţa), Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea); extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Braşov), Aneta Udriştoiu (CSM Bucureşti); pivoţi: Crina Pintea (Issy Paris 92), Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Daniela Raţiu (Gloria Bistriţa); centri: Eliza Buceschi (Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen); interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (Siofok KC), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare); interi dreapta: Ana Maria Dragut (Kisvardai), Melinda Geiger (Siofok KC).

Echipa noastră va juca astăzi cu Germania, de la ora 19.00, iar cu Norvegia pe 5 decembrie, ora 22.00. Campionatul European se desfăşoară în patru oraşe - Nantes, Nancy, Montbeliard şi Brest, cu fazele superioare programate la Nantes şi Nancy, respectiv cu finala la Paris AccorHotels Arena, în 16 decembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb