CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL FEMININ Obiectiv realist - clasarea în primele zece formaţii

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 3 decembrie 2021

Sursa foto: https://www.facebook.com/Crina.Pintea.6

Sursa foto: https://www.facebook.com/Crina.Pintea.6

Echipa naţională de handbal feminin va debuta astăzi la Campionatul Mondial, împotriva echipei reprezentative a Iranului. Fără marea vedetă a echipei, Cristina Neagu, tricolorele au un obiectiv realist la acest turneu final, o clasare în primele zece formaţii. Selecţionerul echipei naţionale, Adrian Vasile, a declarat că îşi doreşte să vadă cea mai bună versiune a primei reprezentative la Campionatul Mondial, care se va desfăşura în Spania: "Sunt pentru prima dată în faţa unui turneu final cu echipa României ... aşa că este o mare mare onoare pentru mine să fiu antrenorul primei reprezentative la acest Mondial. Şi îmi doresc foarte mult să nu fie singurul meu Mondial. Vreau să vedem cea mai bună versiune a României actuale la acest Mondial. Iar pentru acest lucru este foarte bine că acum ceva timp Cristina Neagu ne-a anunţat că face o pauză pentru acest Mondial. Pentru că noi trebuie să fructificăm toate şansele pe care le avem, să avem încredere că putem fi la un nivel mult mai înalt astfel încât cu întoarcerea Cristinei să avem un nivel şi mai ridicat. Evident că nu este cel mai uşor pentru un antrenor să nu o aibă pe Cristina în echipă. Dar mie îmi plac provocările şi cred că a fost cel mai bun lucru pentru echipa României ca Cristina să nu fie la acest Mondial. Dar ea se va alătura echipei naţionale în 2022. Noi acum trebuie să ne vedem doar de noi, să încercăm să jucăm cât de bine putem noi şi să ne exploatăm punctele forte. Dorinţa noastră pe termen lung este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Dar până atunci sunt şi obiective intermediare, iar Mondialul acesta este unul dintre ele. Este o bornă importantă, la care ne dorim să fim cea mai bună versiune a noastră. Vreau să intrăm în teren, să credem, să muncim, să facem tot ce depinde de noi pentru a câştiga fiecare meci. (...) La prima vedere poate Iranul este echipa care pleacă cu ultima şansă din grupa noastră. Dar în sportul ăsta dacă faci greşeala să subestimezi pe oricine ai numai de pierdut".

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat că obiectivul echipei este clasarea în primele zece locuri: "Este un început de drum al echipei naţionale care are ca scop final Parisul (n.r. - participarea la JO de la Paris 2024). Iar la acest Mondial sunt condiţii speciale din cauza pandemiei, din cauza realităţii din România, din cauza faptului că pentru moment cea mai bună jucătoare a lumii nu va face parte din echipa României. Obiectivul echipei naţionale din punctul de vedere al federaţiei, ţinând cont de realitatea actuală, este un loc în primele 10. Ar fi un loc meritoriu, care ne-ar asigura şi locuri bune în tragerile la sorţi viitoare. La Campionatul Mondial mă aştept să văd o echipă unită a României, o echipă care se bate la fiecare meci şi care încearcă să fie mai bună şi să se autodepăşească. Dar cel mai important lucru este să ieşim din acest Campionat Mondial cu o echipă în sensul adevărat al cuvântului, cu oameni cărora le pasă unii de alţii şi încearcă să fie mai buni, pentru că asta este baza pe care dorim să construim drumul spre Jocurile Olimpice de la Paris".

Crina Pintea, jucătoare cu mare experienţă, a declarat că ea şi colegele sale se vor bate pentru a încheia cât mai sus Campionatul Mondial din Spania:

"Ne vom bate la acest Mondial ca de fiecare dată. E foarte important grupul, văd nişte lucruri foarte frumoase acum la echipa naţională. Cred în noi şi vom merge acolo ca să ne batem cu oricine. Eu mă simt foarte bine fizic acum. Rolul de lider al echipei naţionale este o responsabilitate foarte mare, dar cred că împreună cu staff-ul şi colegele putem face lucruri frumoase la acest turneu final. Am mai fost la turnee finale, am puţină experienţă şi cred că pot să ajut şi din punct de vedere al gestionarii presiunii. Dar cred că toate suntem importante, trebuie să ne susţinem una pe cealaltă şi astfel vom lua presiunea de pe umerii noştri".

Echipa noastră face face parte din Grupa C, urmând să joace pe rând cu Iran (azi), Kazahstan (5 decembrie) şi Norvegia (7 decembrie). Primele trei clasate se califică în grupele principale. România s-a clasat pe locul 12 la precedenta ediţie a Campionatului Mondial, desfăşurată în 2019, în Japonia.

Lotul României pentru Campionatul Mondial

Portari: Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă, Elena Şerban; Extremă stânga: Nicoleta Dincă, Ana Maria Tănasie, Alexandra Dindiligan;

Inter stânga: Bianca Bazaliu, Bianca Harabagiu, Anca Polocoşer; Centru: Cristina Laslo, Andreea Rotaru, Andreea Popa, Mădălina Zamfirescu;

Inter dreapta: Alina Ilie; Extremă dreapta: Laura Moisă, Oana Borş; Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Alexandra Subţirică Iovănescu.

Componenţa grupelor

Grupa A: Franţa, Muntenegru, Angola, Slovenia;

Grupa B: Rusia, Serbia, Camerun, Polonia;

Grupa C: Norvegia, România, Kazakhstan, Iran;

Grupa D: Olanda, Suedia, PuertoRico, Uzbekistan;

Grupa E: Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia;

Grupa F: Danemarca, Coreea de Sud, Tunisia, Congo;

Grupa G: Croaţia, Japonia, Brazilia, Paraguay;

Grupa H: Spania, Austria, Argentina, China.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb