CANCELARUL AUSTRIEI, KARL NEHAMMER: "Austria îşi menţine veto-ul în privinţa extinderii Schengen"

G.D.
Internaţional / 21 ianuarie 2023

"Austria îşi menţine veto-ul în privinţa extinderii Schengen"

Austria îşi menţine veto-ul faţă extinderea Spaţiului Schengen, atât timp cât acesta "nu funcţionează", a afirmat cancelarul Karl Nehammer înaintea unei vizite în Bulgaria, cerând "sprijin deplin pentru Bulgaria şi România şi măsuri concrete din partea Comisiei Europene pentru întărirea protecţiei frontierei externe" a UE, transmite astăzi agenţia austriacă APA, conform Agerpres.

"Atât timp cât spaţiul Schengen nu funcţionează, şi, spre exemplu, Germania desfăşoară controale la frontiere cu alte state membre Schengen precum Austria, la fel cum procedează şi multe alte state europene, nu putem extinde acest Spaţiu. Veto-ul Austriei rămâne, de aceea, în vigoare, până când situaţia se va schimba fundamental", a declarat cancelarul Karl Nehammer, potrivit unui comunicat citat de APA.

Acesta precizează că Nehammer şi ministrul de interne Gerhard Karner se vor deplasa luni la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia.

Înaintea vizitei, Nehammer a cerut "sprijin deplin pentru Bulgaria şi România şi, în fine, măsuri concrete din partea Comisiei Europene pentru întărirea protecţiei frontierei externe". "Bulgaria trebuie să fie în poziţia de a construi o protecţie a frontierei la fel de robustă ca Grecia. Pentru aceasta, trebuie puse la dispoziţie fondurile necesare din bugetul UE", a afirmat cancelarul.

"Trebuie să apăsăm şi mai tare pe frână în privinţa azilului, nu doar în Austria, ci în toată Europa", a mai pledat şeful guvernului de la Viena.

El doreşte să discute această problemă în Bulgaria şi cu preşedintele bulgar Rumen Radev cu prilejul vizitei la frontiera bulgaro-turcă.

"Bulgaria are nevoie de sprijin rapid şi adecvat pentru protecţia frontierei externe cu Turcia. Gardul de frontieră al Greciei poate servi ca model", a mai spus cancelarul, potrivit comunicatului citat de APA.

Numărul mare de migranţi reţinuţi în Austria arată "că sistemul Schengen este nefuncţional", iar, "atât timp cât acest sistem şi protecţia frontierelor externe nu funcţionează, nici nu poate exista o extindere", consideră Nehammer.

Până acum, Comisia Europeană a refuzat să furnizeze fonduri pentru ziduri, garduri şi sârmă ghimpată, dorind numai să sprijine infrastructura de la frontieră. În decembrie, Comisia a declarat că revine Bulgariei să decidă ce mijloace foloseşte pentru a-şi proteja frontierele. În prezent, agenţia europeană Frontex este reprezentată în Bulgaria de echipamente şi 137 de angajaţi, mai notează APA.

Cancelarul austriac şi ministrul său de interne reclamă faptul că Bulgaria este lăsată să apere singură graniţa sa externă a UE de aproximativ 240 km cu Turcia, şi fac referire la faptul că imagini video postate pe reţelele sociale arată cât de uşor sunt trecute barierele actuale de la graniţa bulgaro-turcă.

Nehammer şi Karner vor ajunge în Bulgaria mâine seara. Luni, se vor deplasa împreună cu preşedintele Radev şi ministrul de interne Ivan Demergiev la frontiera cu Turcia. Cei doi oficiali austrieci mai au programate o vizită la centrul regional de coordonare al poliţiei de frontieră în apropiere de Elhovo şi, după revenirea la Sofia, o întâlnire cu prim-ministrul bulgar Galab Donev.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Sau dezinformat este tot aia. Protejam granița turci-bulgara fără sa știm nimic despre sârbi și unguri. Incompetenta.

    1. ROMANII,au ajuns batjocura BOGATILOR care au luat in STAPANIRE tara cu ajutorul TRADATORILOR care au condus si conduc Romania dupa 1989.Ce poate sa fie mai umilitor pentru un popor ca faptul ca in cea mai bogata tara in resurse,ei,au ajuns MILOGII EUROPEI si nu numai. Pana ce in Romania,nu o sa fie inca o REVOLUTIE ca cea din 1989 prin care TRADATORII sa fie alungati,incet dar sigur,Romania o sa devina o tara de SLUGI pe PLANTATIILE STRAINILOR. DESTEAPTATE ROMANE.!

    Neam de slugoi tratat ca atare. Cand au vazut austriecii ca le dam toate resursele gratis, ca le punem tara la picioare au inteles cat suntem de prosti si de corupti. Pai cum sa ne trateze? Asa cum meritam.

    1. Ar trebui sa le luam gatzii

    Singura schimbare fundamentala va fi exit-ul in pierdere din industria de rapt financiar din Romania. :)

    1. Să începem cu Raiffeisen

      Eu nu discriminez companiile austriece. Mi-am făcut deja exitul de la toate. O picătură dintre celelalte picături. :)

    E de remarcat ca austriecii au o consecventa - stiu cu cine au de-a face (asa cum stim si noi, dar bagam cornu in pamant si ne vedem de drum) si o tin pe-a lor.

    Sa vedem daca si romanasii nostrii care au boicotat OMV vor avea aceeasi consecventa. Fiind vorba de un neam de slugi e putin probabil.

    Ideea este ca, in viata asta, sluga perfida primeste ceea ce merita.  

    Boicotul total la firmele austriece for ever….

    Treaba cu migranii este fluuraa de austrieci dar adevaratul motiv este ca austria executa ordinile lui putin . Concluzia ? Vom sabota firmele austriece si rusesti .

    Degeaba face gard daca imigrantii trec direct prin vami prin filiere de trafic persoane, in care sunt implicati vamesi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb