Candidaţii PLD la europarlamentare, verificaţi de "Coaliţia pentru un Parlament Curat"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 24 iulie 2007

Candidaţii PLD la europarlamentare, verificaţi de "Coaliţia pentru un Parlament Curat"

Candidaţii Partidului Liberal Democrat (PLD) la scrutinul europarlamantar vor fi verificaţi de Coaliţia pentru un Parlament Curat, înainte ca numele lor să fie făcute publice, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PLD, Theodor Stolojan. El a anunţat că, tot ieri, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii conducerii PLD şi cei ai Coaliţiei pentru un Parlament Curat, prilej cu care cele două părţi au confruntat criteriile pe care fiecare dintre ele le consideră necesare să fie folosite în desemnarea candidaţilor respectivi. Stolojan a spus că o parte dintre criteriile Coaliţiei pentru un Parlament Curat au stat la baza selecţiei interne pe care PLD a făcut-o, însă liberal-democraţii "nu au avut în vedere o serie de alte criterii" propuse de Coaliţia pentru un Parlament Curat, cum ar fi deţinerea unor profituri necuvenite ca urmare a funcţiei publice pe care au avut-o: anchetă de corupţie, deturnare de fonduri sau fraudă în curs ori migrarea la mai mult de trei partide politice. De asemenea, liderul liberal democrat a spus că reprezentanţii Coaliţiei pentru un Parlament Curat propun ca viitorii candidaţi ai PLD să nu fi deţinut o avere care să nu poată fi justificată, în acest sens ei asumându-şi efectuarea unor verificări.

Potrivit lui, PLD va prezenta Coliţiei pentru un Parlament Curat, la începutul lunii august, o primă listă de candidaţi, pentru ca aceasta să poată efectua verificări până la sfârşitul lunii. El a precizat că s-a înţeles cu reprezentanţii Coaliţiei pentru un Parlament Curat ca rezultatele verificărilor să fie prezentate "în mod confidenţial", astfel încât, în cazul în care există persoane despre care Coaliţia va decide că nu îndeplinesc criteriile, PLD să le poată retrage de pe listă.

Stolojan a afirmat că PLD a folosit următoarele criterii în desemnarea candidaţilor: performanţele profesionale şi politice; dacă realizările în aceste domenii sunt cunoscute opiniei publice; rezultatele alegerilor în organizaţiile partidului. Totodată, liderul PLD a spus că au existat şi două condiţii eliminatorii: să nu fi fost colaborator al Securităţii şi să nu fi fost condamnat penal. Stolojan a afirmat că lista finală de candidaţi care va fi prezentată cel mai probabil la sfârşitul lunii august va cuprinde 35 de persoane, plus "10 rezerve". La întâlnirea de ieri, din partea Coaliţiei pentru un Parlament Curat, au participat: Costel Popa (Pro Democraţia), Cristina Guşă (Freedom House), jurnaliştii Mircea Toma, Sorin Ioniţă şi Rodica Palade, precum şi doi reprezentanţi ai societăţii civile din Kosovo, care doresc să implementeze un proiect similar la nivelul acestei provincii a Serbiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb