Capitala intră în 2007 cu 15.000 de apartamente noi în execuţie

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 3 ianuarie 2007

Capitala intră în 2007 cu 15.000 de apartamente noi în execuţie

Alte 10-15.000 de unităţi locative vor fi lansate pe piaţă anul viitor

Pe piaţa apartamentelor din Bucureşti au apărut, anul trecut, foarte multe proiecte, şi acest lucru se observă prin diversificarea publicităţii (în special a celei stradale). Emil Giurgiu, preşedintele Camerei de Comerţ Imobiliar din România, ne-a declarat că aceste proiecte nu s-au concretizat în foarte multe locuinţe predate "la cheie". Mare parte din investiţii au rămas la faza de proiect sau în stadiu incipient de construire. Domnia sa estimează că, în prezent, sunt în execuţie circa 15-17.000 de locuinţe noi.

Specialiştii companiei imobiliare "Euroest" apreciază că, în 2006, au fost construite locuinţe de lux, în zonele consacrate: Nord, Primăverii, Dorobanţi, Domenii, Băneasa. Pentru clasa medie superioară au apărut multe proiecte aflate în diverse stadii de execuţie. Călin Clinciu, directorul de comunicare al companiei, ne-a declarat că, în Bucureşti, au fost finalizate aproximativ 1.000 de apartamente noi. În acest an îşi vor continua execuţia peste 10.000 de astfel de unităţi locative. Domnia sa a adăugat că anul 2007 va aduce pieţei re­zidenţiale proiecte care totalizează peste 15.000 de apartamente.

Ion Radu Zilişteanu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Româ­ne a Agenţiilor Imobiliare (ARAI), crede că Bucureştiul concentrează cea mai mare parte a apartamentelor noi lansate pe piaţă anul trecut şi ne-a spus că cifra de 10-15.000 de unităţi locative noi aflate în execuţie în prezent este cât se poate de plauzibilă. Autorităţile prognozează, pentru 2006, la nivel naţional, o creştere de circa 30% a locuinţelor noi faţă de cele 30.000 de unităţi raportate pentru anul 2005. Domnia sa ne-a explicat: "Au fost lansate foarte multe proiecte în 2006, astfel că sunt puţine locuinţe predate beneficiarilor în momentul de faţă. Majoritatea apartamentelor vor fi terminate la începutul anului 2008. Am asistat la orientarea investitorilor către parcuri de locuinţe colective în defavoarea caselor, iar clienţii ţintă fac parte din clasa medie superioară".

Toţi analiştii imobiliari intervievaţi sunt optimişti cu privire la proiectele aşteptate în 2007. Pe lângă cele aflate în execuţie, piaţa imobiliară se va îmbogăţi cu alte 10-15.000 de apartamente noi, în ansambluri care vor fi lansate în cursul acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb