Capitala scapă de ruşinea de a nu avea un patinoar modern

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Miscellanea / 29 martie 2017

Capitala scapă de ruşinea de a nu avea un patinoar modern

Bucureştiul este singura capitală europeană fără un patinoar la standarde internaţionale. Din punctul de vedere al infrastructurii sportive Capitalei îi lipsesc multe, un bazin olimpic, o sală polivalentă cu dotări la nivelul secolului XXI...

Pe hârtie, deocamdată, chestiunea patinoarului este pe cale să se rezolve. Primarul Gabriela Firea a anunţat, printr-un comunicat de presă, că în doi ani Capitala va putea găzdui competiţii sportive pe gheaţă la cel mai înalt nivel internaţional: "Mă bucur să pot anunţa începerea lucrărilor la patinoarul Mihai Flamaropol, un obiectiv de investiţii pe care atât sportivii cât şi iubitorii sporturilor pe gheaţă îl aşteaptă de mulţi ani. Când am preluat mandatul de Primar General acest proiect era blocat din cauza necesităţii elaborării unui nou Plan Urbanistic de Detaliu. După aprobarea acestuia, anul trecut, în luna noiembrie, am obţinut autorizaţia de construire, în ianuarie 2017 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar la această dată se execută lucrările de excavaţie. Am prevăzut în buget suma de 33.500.000 de lei pentru acest proiect şi vă asigur că, împreună cu echipa mea, voi lua toate măsurile pentru ca ritmul în care se lucrează să fie cel pe care ni-l dorim cu toţii, iar lucrarea să fie finalizată la timp. În mai puţin de doi ani, loturile naţionale de hochei şi patinaj ale României trebuie să se poată pregăti şi antrena în condiţii optime, pe un patinoar nou, dotat şi echipat corespunzător şi implicit să poată reprezenta România pe plan internaţional".

Noul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri şi se va adresa atât sportivilor de performanţă, cât şi amatorilor. Construcţia, cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 9.500 de metri pătraţi, va avea dublă funcţiune: patinoar şi centru sportiv şi de agrement (unde vor exista bazin de înot, wellness, sala de baschet, săli fitness, aerobic, iar pe acoperiş se vor putea practica skateboarding, skating, byking). Proiectul prevede, de asemenea, construirea unei parcări cu 108 locuri atât pentru public cât şi pentru sportivi, respectând astfel cerinţele de omologare ale Federaţiilor internaţionale de hochei, patinaj etc., precum şi normele de urbanism existente. Conform comunicatului de presă, suprafaţa spaţiilor comerciale şi a spaţiilor cu destinaţie de bar şi cafenea din incinta centrului sportiv şi de agrement este de aproximativ 5,5% din suprafaţa totală a construcţiei.

Valoarea Contractului de servicii de proiectare şi lucrări de construcţii pentru obiectivul de investiţie "Refacere şi modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol şi realizarea de spaţii adiacente necesare desfăşurării activităţilor sportive şi de agrement" este de 99.935.947,53 lei. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb