CARMEN RADU, EUREKO ASIGURĂRI: "Înfiinţarea ASF nu ar trebui realizată în regim de urgenţă"

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 februarie 2013

"Înfiinţarea ASF nu ar trebui realizată în regim de urgenţă"

CSA a aprobat numirea lui Carmen Radu ca director general Eureko Asigurări şi membru al CA

"Este necesară o justificare economică credibilă pentru înfiinţarea ASF", potrivit lui Carmen Radu, director general Eureko Asigurări.

Înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară nu ar trebui realizată în regim de urgenţă, fiind necesară o justificare economică credibilă, ne-a declarat Carmen Radu, numită recent director general al Eureko Asigurări.

"Piaţa aşteaptă, în continuare, lămuriri suplimentare privind comasarea pieţei de capital cu piaţa asigurărilor şi cea a pensiilor private, care nu ar trebui făcută în regim de urgenţă, ci doar după o atentă analiză, având la bază o justificare economică credibilă", ne-a explicat domnia sa.

Decizia privind unificarea supravegherii pieţei de asigurări, de capital şi a fondurilor de pensii privat ar fi trebuit dezbătută şi cu asociaţiile profesionale din aceste domenii, cu punerea în balanţă a avantajelor şi dezavantajelor aferente, este de părere directorul general al Eureko Asigurări.

În privinţa evoluţiei pieţei asigurărilor în acest an, Carmen Radu estimează o creştere moderată, de aproximativ 30-40%, dar care va depinde de măsurile pe care actualul Guvern le va lua în domeniul sănătăţii şi de acordarea deductibilităţii fiscale nu doar la nivel de angajator, ci şi la nivelul angajatului.

Domnia sa este de părere că piaţa asigurărilor a încheiat anul trecut cu o valoare a primelor brute subscrise de 70-75 milioane lei, adică o creştere de peste 55-65% faţă de anul 2011.

"În contextul economic financiar global şi local, este posibil să asistăm la continuarea procesului de consolidare a pieţei asigurărilor în următorii doi, trei ani", a adăugat directorul general al Eureko Asigurări.

O astfel de consolidare s-a finalizat săptămâna trecută, când Achmea, acţionarul Eureko Asigurări şi Eureko Pensii, a semnat un acord de transfer al portofoliilor de asigurări de viaţă şi pensii din ţara noastră către Aegon.

Carmen Radu ne-a precizat că în prezent este pregătită documentaţia necesară pentru obţinerea aprobării de la CSA a transferului de portofoliu de asigurări de viaţă, care va fi administrat de Eureko până la finalizarea procedurilor de transfer.

Domnia sa ne-a explicat: "Nu vom mai subscrie poliţe noi începând de la 1 Martie. După finalizarea transferului, Aegon va prelua partea de customer service, tranzacţia incluzând transferul de drepturi şi obligaţii care derivă din contractele de asigurări de viaţă. Procesul de transfer se aşteaptă a fi finalizat pe parcursul anului 2013. Până când toate aprobările vor fi obţinute avem un business de administrat şi vom continua să ne abordăm clienţii, angajaţii şi partenerii de afaceri cu aceeaşi responsabilitate".

În ceea ce priveşte segmentul de asigurări generale, începând cu 1 martie 2013, Eureko Asigurări nu va mai subscrie riscuri din categoria asigurărilor de sănătate şi accidente, potrivit lui Carmen Radu.

Toate poliţele în vigoare vor fi onorate până la data expirării cu privire la obligaţiile asumate faţă de clienţi, conform condiţiilor contractuale, a adăugat domnia sa.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a aprobat numirea doamnei Carmen Radu în funcţia de director general Eureko Asigurări şi membru al Consiliului de Administraţie, potrivit unui comunicat al asigurătorului, remis ieri redacţiei.

Carmen Radu s-a alăturat companiei în urmă cu patru ani ca director de operaţiuni şi director general adjunct al companiei de asigurări. Din 2009, a fost Coordonatorul Secţiunii de asigurări de sănătate din cadrul UNSAR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb