Compania CarmOlimp din judeţul Braşov, specializată în producţia de carne şi preparate din carne, mizează în acest an pe o cifră de afaceri în creştere cu aproape 20%, de la 25 de milioane de euro la 29 de milioane de euro. Creşterea se datorează în principal mezelurilor produse în fabrica proprie, acestea urmând să aibă o pondere de 50% din cifra de afaceri pe anul în curs.
Pentru a realiza creşterea într-un timp cât mai scurt, CarmOlimp are în plan să dezvolte reţeaua de distribuţie a mezelurilor pe toata ţara, externalizând serviciul către distribuitorii consacraţi şi solvabili din fiecare judeţ. Fabrica CarmOlimp are o capacitate de producţie de peste 120 tone/zi.
"Punem foarte mare preţ pe calitate şi de aceea toate mezelurile noastre sunt preparate din materie primă proaspată, provenită atât de la fermele proprii cât şi de la alte ferme româneşti. Toate produsele noastre sunt realizate după reţete tradiţionale, cu ingrediente naturale, din porc românesc crescut sănătos, afumate cu fum natural. Pe acest segment, de produse naturale, cu reţete tradiţionale tipic româneşti, cererea este din ce în ce mai mare", spune Valentin Şoneriu, director general CarmOlimp.
Compania CarmOlimp a făcut un pas nou spre extinderea pe piaţa europeană prin adoptarea unui nou standard de calitate IFS (International Food Standard). IFS este un sistem de siguranţă a produselor alimentare care răspunde unei cerinţe specifice, şi anume obligaţia distribuitorului de a controla locaţiile de fabricaţie ale produselor care poarta marca sa.
Firma, care îşi are sediul în comuna Ucea din judeţul Braşov, operează 50 de magazine proprii şi peste 60 de unităţi în sistem franciză. Pornită în 1993 ca o afacere de familie, CarmOlimp este deţinută de familia Olimpiu şi Carmen Şoneriu.