Carpatica Asig, pe piaţa asigurărilor agricole, cu un produs destinat culturilor şi animalelor

Adina Lateş
Bănci-Asigurări / 28 octombrie 2015

Compania Carpatica Asig intră pe piaţa asigurărilor agricole cu un produs complex, destinat culturilor agricole şi animalelor, informează un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Produsul se adreseaza persoanelor fizice, persoanelor fizice autoriate, persoanelor juridice, asociaţiilor agricole şi întreprinderilor individuale care deţin suprafeţe agicole, în proprietate sau în arendă, şi care exploatează suprafeţe de o sută până la patru sute de hectare.

"Lansarea produsului de asigurare a culturilor agricole sau a animalelor face parte din strategia Carpatica Asig de diversificare a portofoliului de produse, care susţine operaţiunile de consolidare a poziţiei pe care compania o deţine în piaţa de asigurări. Acest produs a fost gândit să răspundă nevoilor specifice fermierilor din zona agro-zootehnică, care se confruntă în fiecare an cu o mulţime de factori de risc, care le pun în pericol investiţiile", a declarat Liviu Stoicescu, director general Carpatica Asig.

"Pe lângă beneficiile standard ale asigurărilor pentru culturi agricole, produsul Carpatica Asig oferă, în anumite condiţii, acoperire pentru riscurile de inundaţii şi de întârzierea recoltatului. Suplimentar, poate fi asigurat şi riscul de îngheţ, pe timpul iernii, pentru culturile de toamnă. Suma asigurată se stabileşte fie la valoarea producţiei, fie la cea a cheltuielilor de înfiinţare, cu aceeaşi cotă de primă pentru ambele cazuri. Inspecţiile de risc şi constatările de daună la culturi se realizează externalizat, prin experţi în acest domeniu, dar şi cu ajutorul sateliţilor agricoli şi a dronelor, care furnizează un grad crescut de evaluare a parametrilor culturilor din câmp", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, produsul pentru asigurări agricole şi animale va fi distribuit prin trei canale - forţa proprie de vânzare, contracte tripartide cu finanţatori sau furnizori de input-uri şi intermediari.

Pentru campania de toamnă, desfăşurată în perioada octombrie 2015 - aprilie 2016, Carpatica Asig estimează că va dezolta un portofoliu de 200 de clienţi, care ar putea genera un volum de prime aferent asigurărilor de culturi agricole de aproximativ 1,8 milioane lei, pentru 50.000 de hectare asigurate, şi unul de 0,2 milioane lei pentru asigurarea animalelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb