Carrefour România adoptă Sistemul de Garanţie-Returnare

F.D.
Companii / 4 decembrie 2023

Carrefour România adoptă Sistemul de Garanţie-Returnare

Carrefour România adoptă Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) pentru reciclare eficientă, unul dintre cele mai importante proiecte de economie circulară din România, la momentul actual. Clienţii Carrefour vor putea recicla la punctele de colectare din magazinele Carrefour, ambalaje conforme SGR, cu logo RetuRO şi cod de bare special (în mod ideal, spălate, cu capac ataşat) din PET, aluminiu şi sticlă, cu volume cuprinse intre 0,1l si 3l inclusiv, pentru care îşi vor recupera garanţia de 0,50 RON în numerar la casele de marcat sau direct în Act for Good, programul de loialitate, disponibil în aplicaţia Carrefour. Ambalajele compatibile SGR vor fi introduse treptat pe piaţă, astfel că disponibilitatea lor la raft se va face gradat, pe măsură ce stocurile de produse cu ambalaje neconforme, fără identitate RetuRO, vor fi epuizate, conform unui comunicat de presă al companiei.

"An de an, ne stabilim obiective ambiţioase prin care să ducem politica de sustenabilitate Carrefour la următorul nivel, cu proiecte de impact la nivelul comunităţilor din care facem parte. Suntem pionieri ai colectării selective a deşeurilor încă din 2019, când am lansat platforma Punem Preţ pe Plastic, sub care am dezvoltat proiecte naţionale precum Plata cu PET, campanii de colectare a uleiului şi a bateriilor uzate. Astăzi, continuăm să facem bine odată cu inaugurarea Sistemului de Garanţie-Returnare în toate magazinele Carrefour din ţară. Din punct de vedere operaţional, am dezvoltat o întreagă infrastructură de reciclare, de la echipamente, sisteme IT, pregătirea angajaţilor, pentru ca toţi clienţii noştri să beneficieze de o experienţă cât mai bună. Suntem responsabili de impactul nostru în societate şi vom continua să adoptăm soluţii eficiente pentru un viitor mai curat şi mai bun", a declarat Jagoda Gwardys-Zientara, COO Carrefour România.

Sistemul se aplică pentru ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau aluminiu, cu volume cuprinse între 0,1l şi 3l, inclusiv. Pentru a fi identificate uşor, produsele compatibile cu SGR vor avea inscripţionate logo-ul RetuRO şi codul de bare care le va permite să fie preluate de către echipamentele de reciclare. Ambalajele fără logo RetuRO şi cod de bare dedicat vor putea fi, de asemenea, reciclate în reţeaua Carrefour, în acelaşi punct de colectare dedicat SGR, dispunând de recipiente speciale pentru colectarea acestora, însă nu vor beneficia de garanţie.

Pentru o experienţă cât mai uşoară, românii trebuie să respecte o serie de criterii obligatorii în vederea validării garanţiei:

Eticheta şi forma ambalajului să fie intacte;

Doar ambalajele cu logo RetuRO şi cod de bare special vor fi recunoscute în cadrul programului, inclusiv de către echipamentele de colectare;

Clienţii pot aduce ambalaje conforme SGR la reciclat, în punctele de returnare compatibile programului, fără condiţia ca produsele să fi fost cumpărate din cadrul unui magazin Carrefour;

În mod ideal, ambalajele să fie golite de conţinut, spălate, şi colectate cu capacul ataşat.

Carrefour va depune toate eforturile pentru a pune la dispoziţia clienţilor, cât mai curând echipamente de colectare tip RVM (Reverse Vending Machines) pentru colectarea ambalajelor SGR în toate magazinele din ţară, cu susţinerea Green Pack şi Tomra. Toate echipamentele respectă cerinţele de funcţionare şi specificaţiile tehnice indicate de către RetuRO, compania care gestionează programul în România.

În magazinele care dispun de o suprafaţă mare alocată spaţiului de vânzare (hipermarketuri şi anumite supermarketuri), Carrefour a amenajat puncte de returnare SGR în spaţii dedicate din parcările magazinelor, cât mai vizibil şi în apropierea intrărilor. În cazul celorlalte formate, echipamentele RVM se vor regăsi direct în interiorul magazinelor sau, după caz, în interiorul galeriilor comerciale, de asemenea, cât mai aproape de intrarea în magazin. Nu în ultimul rând, în cazul magazinelor din incinta mall-urilor şi acolo unde există spaţiu suficient în subteran, clienţii vor găsi RVM-urile instalate în imediata apropiere a culoarelor de acces către magazin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb