Carrefour România lansează parteneriate cu şase noi cooperative agricole

F.D.
Companii / 16 octombrie 2023

Carrefour România lansează parteneriate cu şase noi cooperative agricole

Carrefour România continuă investiţiile în dezvoltarea sortimentului de produse locale şi încheie parteneriate cu şase noi cooperative agricole din mai multe regiuni ale ţării: Fierbinţi, Beiuş, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huşi şi Voineşti. Odată cu extinderea portofoliului de produse din România, retailerul atinge pragul de zece furnizori strategici de legume şi fructe de provenienţă locală, ce pot fi regăsite în toate magazinele Carrefour sub eticheta "Grădina Noastră", personalizată în funcţie de origine, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, această măsură se afiliază misiunii globale Act for Food de promovare a unei alimentaţii curate.

Astăzi, Carrefour România colaborează cu zece cooperative partenere (Grădina Noastră din Vărăşti, Zărand, Însurăţei, Brezoaele, Fierbinţi, Beiuş, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huşi şi Voineşti), care reunesc sub umbrela Grădina Noastră un total de 240 de familii şi producători mici, mijlocii şi mari.

"Localul a devenit standardul de excelenţă în materie de calitate când vine vorba de o alimentaţie sănătoasă, iar Carrefour este pionierul acestei direcţii, fiind primul retailer care a implementat modelul de cooperativă în relaţia cu producătorii locali. Prin intermediul brandului umbrelă, Grădina Noastră, care uneşte cele zece cooperative partenere Carrefour, am dezvoltat o serie întreagă de programe cu dublu beneficiu, traduse în susţinere pentru fermieri şi comunităţile lor şi produse proaspete, locale, pentru toţi clienţii noştri. Suntem mândri să purtăm această responsabilitate şi vom continua să ne diversificăm portofoliul amplu de producători locali. Ne propunem să replicăm acest model de succes al cooperativelor agricole şi în alte regiuni ale ţării", a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Cu o experienţă semnificativă în domeniul agriculturii durabile şi o suprafaţă de cultivare ce se întinde pe mai bine de 627 de hectare, agricultorii din aceste regiuni geografice raportează un volum al recoltei anuale de peste 35.000.000 unităţi de vânzare de fructe şi legume, producţia fiind preluată şi comercializată integral în toate formatele de magazine din reţeaua Carrefour.

"Clienţii noştri merită tot ce-i mai bun, adică produse de calitate crescute la noi, cu pricepere şi dedicare de către producătorii locali. Onorăm gustul autentic al fructelor şi legumelor de la ţară, fapt pentru care continuăm să găsim soluţii pentru reducerea circuitului de la sursă la raft, astfel încât clienţii să se poată bucura de produse proaspete pe tot parcursul anului în mai puţin de 24 de ore de la recoltare. Asocierea cu cele şase noi cooperative reprezintă un pas înainte pentru o alimentaţie curată, prin diversificarea sortimentaţiei de produse disponibile în magazinele Carrefour", a adăugat Radu Gherman, Buying Director Ultra-Fresh Carrefour România.

Grădina Noastră are astăzi în componenţă şase noi cooperative agricole, iar clienţii beneficiază de un sortiment extins de fructe şi legume de calitate, cu gust autentic românesc, disponibile în toate magazinele Carrefour din ţară. Printre acestea, se numără:

Grădina Noastră din Fierbinţi - varză, ardei, vinete, dovlecei, ţelină

Creată la iniţiativa Carrefour, Cooperativa Grădina Noastră de la Fierbinţi este formată din şase familii de agricultori specializate în cultivarea legumelor. Fiecare familie vine cu o experienţă vastă în domeniul agricol, obţinută prin moştenirea terenurilor şi transmiterea afacerii din generaţie în generaţie. Cooperativa, recunoscută pentru producţia de varză, roşii, ardei, vinete, castraveţi, dovlecei şi ţelină, dispune de un teren ce se întinde pe aproximativ 22 de hectare în câmp şi 1 hectar în solarii. Totodată, producătorii colaborează îndeaproape cu mediul universitar şi cu companiile de profil pentru cercetarea a noi hibrizi ce pot fi comercializaţi.

"Nelipsite din bucătăria românească, legumele noastre oferă gustul original pe care tot mai mulţi români îl caută de ceva vreme. De-a lungul timpului, am conservat tainele agriculturii curate, astfel încât calitatea produselor noastre să nu sufere modificări. Factorii optimi de mediu, cunoştinţele de specialitate în domeniul agricol şi, mai nou, sprijinul pe care-l primim din partea Carrefour România sunt principalul motor de funcţionare a cooperativei", Alice Spiridon, fermier în Cooperativa Grădina Noastră din Fierbinţi.

Grădina Noastră din Beiuş - afine, zmeură, mure, coacăze, hribi, ghebe, gălbiori şi nucă

Formată din şase familii de agricultori, Cooperativa Grădina Noastră din Beiuş este specializată în producţia de fructe de pădure pe suprafeţe extinse - 1 ha afine, 1 ha căpşune, 1,2 ha zmeură şi 0,7 ha coacăze roşii. Suprafeţele de teren ale cooperativei sunt situate în depresiunea Beiuşului, zonă cunoscută pentru solul fertil, ideal pentru agricultura durabilă, cu posibilităţi de mecanizare, bogat în elemente nutritive şi cu o amprentă deosebită asupra aspectului şi gustului produselor. Înfiinţată în urmă cu şapte ani, cooperativa îşi propune să atragă cât mai mulţi producători şi locuitori din zona Beiuşului şi împrejurimi.

Grădina Noastră din Ostrov - struguri, cireşe, caise, piersici

Specializată în producţia de struguri de masă şi fructe, Cooperativa Grădina Noastră din Ostrov este alcătuită din cinci familii care se ocupă, zi de zi, cu îngrijirea celor 57 ha de struguri şi 7 ha de cireşe, caise şi nectarine, cu o creştere exponenţială de la un an la altul. Toate acestea ajung, imediat după culegere, pe rafturile magazinelor Carrefour.

Grădina Noastră din Târgu Secuiesc - cartofi

Suprafaţa totală de teren a cooperativei situată în depresiunea Târgu Secuiesc depăşeşte 89 ha şi dispune de un sol deosebit de fertil, bogat în proprietăţi nutritive, de care au grijă 5 familii din regiune pentru a obţine un produs cu aspect comercial atrăgător şi calităţi culinare remarcabile. Zona este recunoscută pentru culturile de cartofi, ce beneficiază de condiţii pedo-climatice favorabile obţinerii unei producţii generoase. Anual, cooperativa livrează între 500-800 de tone de cartofi pentru magazinele Carrefour.

"Dacă ar fi să dezvălui secretul gustului specific al strugurilor moldoveneşti, acela ar fi solurile cu densitate mică, bine încălzite, drenate profund şi bogate în substanţe nutritive care aşază regiunea Huşi la loc de cinste pe harta viticulturii româneşti. Alături de Carrefour, ducem mai departe tradiţiile şi gusturile locale", Petru Pascal, fermier în Cooperativa Grădina Noastră din Huşi.

Grădina Noastră din Voineşti - mere şi prune

Alcătuită în prezent din şapte familii, Cooperativa agricolă din Voineşti este specializată în pomicultură, ramură ce i-a adus cu timpul renumele la nivel naţional. Deţine o suprafaţă de teren de aproximativ 78 ha, destinate culturilor de mere (50 ha), cireşe (9 ha), prune (10 ha) şi pere (9 ha). Dintre toate, merele de Voineşti sunt, de departe, vedetele regiunii, cunoscute pentru calitatea lor gustativă de excepţie. Drumul parcurs de acestea pentru a deveni produse de origine geografică se întinde de-a lungul a sute de ani.

Toate produsele comercializate sub marca Grădina Noastră sunt crescute local, de familiile de fermieri şi agricultori cu tradiţie din cadrul cooperativelor, care beneficiază de sprijinul retailerului în termeni de accesibilitate crescută la o piaţă de desfacere naţională, dezvoltarea şi promovarea vânzărilor şi circuit logistic îmbunătăţit. La fel ca în cazul culturii viţei de vie pentru producerea vinului, fructele şi legumele aparţin unui terroir unde factori precum pământul în care sunt crescute, apa cu care sunt stropite şi soarele sub care sunt coapte reprezintă agenţii de conservare a aromei şi gustului specific zonei de provenienţă. Mai mult decât atât, toate cooperativele agricole partenere contribuie la dezvoltarea economiei locale, prin crearea de noi locuri de muncă, în special pentru persoanele mai puţin calificate.

Cele şase cooperative susţin distribuţia naţională a produselor într-un interval de timp restrâns, astfel încât românii să aibă acces la prospeţimea locală pe rafturile magazinelor, cu o distribuţie medie de 24-36 de ore.

Ca urmare a parteneriatelor cu fermierii independenţi şi cei asociaţi în cooperative, în vârf de sezon, 100% din necesarul de fructe, legume şi verdeţuri de sezon din reţeaua Carrefour, care pot fi cultivate local, este asigurat de parteneri, iar în restul anului media ajunge să depăşească valoarea de 50%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb