"Cartel Alfa" va fi acţionar semnificativ al societăţii AG2R Fond de Pensii

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 august 2007

"Cartel Alfa" va fi acţionar semnificativ al societăţii AG2R Fond de Pensii

Confederaţia CNS Cartel Alfa va fi, alături de compania franceză AG2R, acţionar semnificativ al societăţii AG2R Fond de Pensii SA, care urmează să activeze pe pilonul II de pensii private, a declarat, pentru NewsIn, vicepreşedintele Cartel Alfa, Petru Dandea. Intrarea CNS Cartel Alfa în acţionariatul companiei de adminis­trare de fond de pensii private obligatorii se va concretiza prin semnarea unui contract până pe 17 septembrie, dată de la care românii îşi pot alege un fond de pensii private obligatorii.

Arbitrul pensiilor private a acordat pe 3 august autorizaţie pentru constituirea societăţii AG2R Fond de Pensii SA care va activa în sistemul pensiilor private obligatorii.

"Cartel Alfa va fi acţionar semnificativ al companiei mixte create împreună cu AG2R şi va deţine un pachet de acţiuni în funcţie de numărul membrilor pe care urmează să-i atragă. Confederaţia sindicală va avea un membru în consiliul de administraţie al companiei care va activa pe pilonul II", a spus Dandea, pentru NewsIn.

Totodată, operaţiunile de înfiinţare a fondului de pensii private obligatorii vor începe curând, după ce societatea AG2R Fond de Pensii SA primeşte autorizarea finală din partea arbitrului pensiilor private.

Dandea a precizat că fondul de pensii va conţine, alături de numele companiei AG2R, şi pe cel al confederaţiei - Alfa. "La înfiinţarea societăţii AG2R Fond de Pensii SA nu am putut folosi denumirea Alfa, deoarece aceasta a fost preluată de alte entităţi", a explicat Dandea.

"Nu avem un document semnat cu compania franceză AG2R, ci numai un acord de principiu care are la bază unele condiţii pe care noi le-am impus", a menţionat Dandea. Unul dintre acestea se referă la comisionul de administrare, care trebuie să fie cu 10% mai mic decât cel existent pe piaţă. "Dacă nivelul comisionului pe contribuţii stabilit de lege se ridică la maximum 2,5%, noi vom lucra cu un comision de 2,2%", a adăugat Petre Dandea.

Şeful Cartel Alfa consideră că această companie va avea chetuieli reduse comparativ cu alte companii care activează pe pilon II, în special în ce priveşte salariile şi publicitatea. Promovarea companiei se va face mai mult prin propria reţea a confederaţiei, fără a exclude posibilitatea de a utiliza mijloacele media, însă nu la acelaşi nivel ca alte societăţi care activează pe pilonul II. "Avem posibilitatea de a ajunge direct la angajaţi, ceea ce înseamnă punct ochit punct lovit!", este de părere şeful Cartel Alfa.

El a adăugat că, într-o primă fază, compania ar putea avea 350.000 de membri şi are nevoie de un agent de marketing pentru 100 de contracte încheiate cu participanţii. "Vom avea agenţi de marketing în toa­te oraşele şi zonele unde sunt liderii noştri de sindicat", a spus Dandea, menţionând că deja există peste 100 de agenţi la nivelul fiecărui oraş mare din România şi minimum 2.000 de membri de sindicat în fiecare oraş, respectiv 12.000 - 15.000 de membri în oraşele mari.

Grupul AG2R, lider pe piaţa pensiilor din Franţa, a anunţat că va investi 8 milioane de euro pentru a începe activitatea pe piaţa românească a pensiilor private obligatorii (pilonul II), dar ar putea oferi şi alte produse pentru pensii facultative, asigurări şi economisire salarială.

AG2R se va concentra la început doar pe pensiile obligatorii, prin intermediul companiei de administrare de fonduri de pensii obligatorii AG2R Fond de Pensii SA, celelalte produse urmând a fi oferite în funcţie de cererea pieţei.

AG2R a fost creată în Franţa în 1951 de către angajatori şi salariaţi pentru a oferi pensii complementare obligatorii. Compania are în prezent aproa­pe 5.000 de salariaţi, 5 milioane de participanţi, plăteşte 2,7 milioane de pensii lunar şi administrează active de 12 miliarde de euro pentru salariaţii francezi. AG2R are parteneriate în Rusia, Bulgaria, Maroc, Algeria, Grecia şi Vietnam, iar în curând în Serbia şi China.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb