Casa de modă italiană Roberto Cavalli a fost cumpărată săptămâna trecută de Hussain Sajwani, preşedintele dezvoltatorului imobiliar Damac Properties din Dubai, tranzacţie care încheie un lung proces de vânzare.
Amintim că, în această vară, o sursă citată de Reuters declara că Damac este ofertantul preferat pentru achiziţia brandului Roberto Cavalli, deţinut de casa de modă italiană cu acelaşi nume, care a obţinut în aprilie protecţie faţă de creditori.
Producătorul de articole de lux a decis să solicite plasarea sub protecţia faţă de creditori la finele lunii martie ca să-şi poată derula operaţiunile în timp ce a căutat un investitor nou. În aprilie, Roberto Cavalli şi-a închis toate magazinele din SUA, lichidându-şi operaţiunile derulate în America de Nord (Art Fashion Corp.), potrivit Business of Fashion şi New York Times. În acest context, directorul executiv pentru SUA al Roberto Cavalli, Salvatore Tramuto, a demisionat.
Grupul, care are sediul în Florenţa şi a fost înfiinţat de designerul Roberto Cavalli la începutul anilor 1970, a depus eforturi ani la rând ca să-şi revigoreze vânzările şi să câştige vizibilitate într-o industrie care este din ce în ce mai dominată de conglomerate care dispun de lichidităţi din abundenţă, conform Reuters.
Sajwani a cumpărat Cavalli prin compania sa de investiţii private Vision Investments, parte a DICO Group, care are în proprietate resorturi şi hoteluri de lux, respectiv mall-uri.
DICO Group a informat că afacerea este un pas important în strategia sa şi reprezintă o extindere a parteneriatului pe care l-a semnat în 2017 cu brandul italian, în baza căruia Cavalli poate dezvolta interioare pentru unele hoteluri de lux.
DICO a mai precizat că va asigura stabilitatea managementului Cavalli.
Deţinătorul Cavalli, firma de private equity Clessidra, a preluat casa de modă în 2015, urmărind să redreseze acest brand. Însă, după doi ani în care casa de modă nu a dat semne de redresare, Clessidra a început să caute un nou investitor, conform declaraţiilor făcute de anumite surse la vremea respectivă.
Clessidra a încercat luni de zile să-şi vândă deţinerea de 90% din Cavalli, societate care a raportat pierderi în ultimii ani şi intenţiona să revină pe profit până în 2019.
La data de 19 iunie a anului curent, Cavalli a convocat o reuniune a board-ului pentru analiza a cinci oferte primite pentru casa de modă, conform surselor.
Anterior, în septembrie 2018, un manager din cadrul Clessidra spunea că fondul nu are în plan să iasă din acţionariatul Cavalli.
Cavalli a înregistrat pierderi din 2014, cu excepţia anului financiar 2015, când a obţinut profit datorită vânzării unei proprietăţi din Paris.