Case la un euro în oraşul italian Sambuca din Sicilia

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 ianuarie 2019

Case la un euro în oraşul italian Sambuca din Sicilia

O casă în insula Sicilia din sudul Italiei se vinde mai ieftin ca un espresso. Sambuca, un oraş pe colină cu vedere asupra insulei mediteraneene şi a plajelor din apropiere, a pus zeci de locuinţe pe piaţă pentru un euro sau puţin peste un dolar, potrivit site-ului CNN.

Campania vizează relansarea unei comunităţi care, ca multe alte localităţi rurale din Italia, a suferit de depopulare în ultimii ani, în timp ce locuitorii se mută în oraşe mai mari.

De altfel, nu este primul oraş italian care încearcă să atragă locuitori din afară cu oferte tentante. Oficialii locali din Sambuca spun că spre deosebire de alte astfel de oferte, aici birocraţia a fost eliminată iar achiziţia locuinţelor se poate face imediat.

Giuseppe Cacioppo, viceprimarul şi consilierul turistic al lui Sambuca, a declarat: "Spre deosebire de alte oraşe care au făcut acest lucru doar pentru propagandă, această primărie deţine toate casele de 1 euro de vânzare. (...) Nu suntem intermediari care fac legătura între vechii şi noii proprietari. Vrei casa aceea, nu vei avea timp".

În spatele acestei oferte, noii proprietari trebuie să se angajeze să renoveze casa aleasă de 40- 150 de metri pătraţi în decurs de trei ani, la un cost începând cu 15.000 de euro (aproximativ 17.200 de dolari).

De asemenea, noii proprietari trebuie să facă un depozit de securitate de 5.000 de euro, care va fi returnat odată ce renovarea locuinţei este completă.

Cumpărătorii nu vor fi dezamăgiţi, spune Cacioppo: "Sambuca este cunos-cut ca oraşul Splendor".

"Acest petic fertil de pământ este numit Paradisul Pământesc, fiind situat într-o rezervaţie naturală, plină de istorie, înconjurat de plaje, păduri şi munţi, care este paşnică şi liniştită, un refugiu idilic pentru un sejur de detoxifiere", a mai adăugat domnia sa.

Odată cu diminuarea populaţiei, Cacioppo afirmă că oraşul are nevoie de oameni din afară pentru a preveni căderea acestuia în ruină: "Nu ne putem permite să ne pierdem minunatul moştenire arabă. Din fericire, străinii ne întind o mână în această cruciadă de salvare".

Potrivit CNN, locuinţele maurice cu două etaje, construite cu pietre roz-roşcate, au curţi interioare, grădini de palmieri şi pomi fructiferi, intrări cu arcade, acoperişuri tipice siciliene şi terase cu vedere la peisaj.

Cacioppo a mai precizat: "Aproximativ zece case au fost deja vândute, iar altele sunt disponibile, dar au nevoie urgentă de o renovare. Am fost contactaţi de oameni din Elveţia, Franţa şi Spania şi primesc multe cereri".

El speră că noii veniţi vor aduce o nouă viaţă în oraş, stimulând economia locală şi conservând bijuteriile arhitecturale.

Totuşi, va fi nevoie de timp. Casele abandonate sunt umplute cu grămezi de pietre sparte şi mobilier uitat, acoperit cu pânze de păianjen.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sant in Italia din 2003 am actele in regula vreau si eu sa cumpar o casa.Grassie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb