CÂŞTIGĂTORUL LICITAŢIEI PENTRU CUPRU MIN, Roman Copper Corp. a dat statul român în judecată pentru că nu a semnat contractul

F. A.
Companii / 8 mai 2012

Roman Copper Corp., compania canadiană a cărei ofertă a fost declarată câştigătoare la licitaţia de privatizare organizată de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) pentru Cupru Min Abrud, a iniţiat în mod oficial procedurile legale şi acţiunile împotriva statului român pentru că a refuzat să încheie contractul de vânzare a Cupru Min, informează compania într-un comunicat.

Roman Copper Corp. a formulat o "Cerere de chemare în judecată", pe care a înaintat-o instanţelor judecătoreşti competente din România, cu scopul de a asigura şi proteja drepturile dobândite în urma declarării companiei drept câştigător al procesului internaţional de privatizare a Cupru Min Abrud, după ce OPSPI a încetat unilateral discuţiile pentru finalizarea procedurii.

"Ca urmare a acţiunilor inconsistente întreprinse de guvernul român şi autorităţile implicate, Roman Copper Corp. a decis să ia măsuri pentru a se asigura că drepturile acţionarilor săi sunt protejate şi în România. În acest scop, investitorul canadian a angajat reprezentanţa juridică formată din case de avocatură locale şi internaţionale", mai menţionează sursele.

Joel Hayes, preşedintele Roman Copper Corp., a precizat: "Roman Copper Corp. a decis să acţioneze pentru protejarea drepturilor sale şi ale acţionarilor săi, în conformitate cu normele dreptului românesc şi internaţional. Pe parcursul întregului proces de privatizare a Cupru Min am acţionat cu bună credinţă, am respectat condiţiile din caietul de sarcini, am urmat regulile stabilite de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie şi am câştigat licitaţia"

Roman Copper Corp. este un consorţiu canadian înfiinţat în noiembrie 2011. Compania beneficiază de susţinere financiară din partea băncii de investiţii Bayfront Capital Partners şi Valhalla Resources Ltd.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. de ce sa nu scapam de vechituri ?, sa le dea, sa le dea ce au evaluat. evaluatorii adica, baracile, vechiturile, ruginiturile, pentruca, la valoarea evaluarii asta a fost constatat si sa si le ridice cu macara pe platforme sa le duca in canada la "muzeul lor de antichitati !", restul adica, zacamintele care au o valoare mult mai mare, sa fie re-licitate cu "cineva serios" ! daca vor sa caute fraieri, pai, "nene", cautatii in ... alta parte !.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb