Medaliile de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 sunt compuse în principal din argint (92,5% din greutatea totală), acoperite cu 6 grame de aur, informează Calcalist.
Astfel, fiecare medalie conţine o bază de argint peste care este aplicat un strat de aur de 6 grame. Valoarea totală a metalelor dintr-o medalie poate ajunge la 900 de dolari, datorită creşterii preţurilor pentru ambele metale.
În plus, medaliile sunt mai grele decât în ediţiile anterioare şi includ fragmente din Turnul Eiffel, adăugându-le un plus de unicitate.
Cu toate acestea, valoarea materială a medaliilor este adesea depăşită de recompensele financiare şi premiile oferite de ţările sportivilor. De exemplu, sportivul israelian Tom Reuveni, care a câştigat o medalie de aur, va primi un grant de un milion de shekeli (aproximativ cu 250.000 de euro).
De asemenea, câştigătorii medaliilor de argint şi bronz primesc sume substanţiale, iar în unele cazuri, sportivii sunt recompensaţi cu apartamente mobilate sau alte beneficii.
În cazurile rare în care medaliile sunt vândute, ele pot atinge valori mult mai mari decât preţul metalelor din care sunt fabricate, aşa cum a fost cazul medaliei lui Jesse Owens, vândută în 2013 pentru aproape 1,5 milioane de dolari.
De unde rezultă că povestea medaliei este mai preţioasă decât medalia însăşi, ca obiect.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2024, 16:56)
Eu nu pot înțelege treaba cu renta viageră! Sunt pentru o altă variantă, mai corectă. Astfel în primii 5 ani, după ce a pus" ghetele-n cui " să primească o rentă, pentru eventuale cursuri universitare,de antrenorat, o mică afacere etc Apoi pentru a rămâne responsabil să nu mai primească nimic .În sfârșit după 55 sau 60 de ani să beneficieze din nou de rentă!
De fapt, în ce țări normale se practică renta viageră? Eventual în țări mici care vor să se dea mari!