Cătălin Chelu, "sperietoarea" Adunărilor Generale de la societăţile de investiţii financiare (SIF-uri), vrea să alcătuiască o listă clară de principii pe baza cărora să funcţioneze SIF-urile pe care să o trimită, ulterior, spre aprobare Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Odată aprobată, o astfel de listă de principii ar stipula clar condiţiile în care vor fi suspendate drepturile de vot ale acţionarilor despre care se prezumează că acţionează concertat. Fostul preşedinte al SIF "Moldova" (SIF2) intenţionează, de asemenea, să organizeze Adunări Generale separate la societăţile de investiţii financiare, împreună cu mai mulţi investitori ale căror deţineri ar putea urca până la 30%.
"Investitorilor le este teamă că vor fi prezumaţi în cadrul Adunărilor Generale şi evită să mai participe la acestea. Din această cauză, intenţionez ca împreună cu mai mulţi investitori responsabili să facem AGA separată la SIF-uri", a declarat, pentru ziarul Bursa, domnul Chelu, adăugând: "Vom găsi o sală, anunţăm autorităţile despre intenţia noastră şi facem alegeri la SIF2. O să fie transparenţă şi vom dovedi că voturile cu care se laudă conducerile SIF-urilor nu sunt reale".
Mai multe societăţi ale căror drepturi de vot au fost suspendate de conducerile SIF-urilor, fiind prezumate că acţionează concertat cu Cătălin Chelu, au solicitat în instanţă constatarea nulităţii absolute a Hotărărilor Adunărilor Generale din aprilie anul acesta de la SIF "Transilvania", "Oltenia", "Muntenia", "Moldova" şi "Banat-Crişana".