CĂTĂLIN DRULĂ: "Depunem moţiune împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode"

M.C.
Politică / 12 decembrie 2022

"Depunem moţiune împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode"

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat, astăzi, că va depune o moţiune împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, după eşecul admiterii României în Spaţiul Schengen, informează Agerpres.

"Depunem moţiune împotriva ministrului de interne, Lucian Bode, am spus-o de acum o lună că pune în pericol Schengenul, iată că s-a concretizat exact ce am spus - pentru acest major al politicii externe româneşti trebuie să existe asumare şi responsabili. Binenţeles, responsabilul principal este la Cotroceni, şeful diplomaţiei şi politicii externe a României, Klaus Iohannis, care s-a ascuns, care n-are timp să vină în faţa Parlamentului, în faţa poporului, să dea explicaţii, ci postează informaţii pe Facebook", a declarat Drulă, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că la nivel parlamentar majoritatea politică "a eşuat lamentabil" în relaţiile dintre PNL şi grupul europarlamentar din care face parte - Grupul Popularilor Europeni, unde s-a văzut "un soi de alba-neagra cu poziţia acelui grup", când liderul spunea că susţine România, când spunea că îl susţine pe cancelarul austriac.

"Am depus şi o cerere de chemare a ministrului de Externe al României Aurescu, la Ora Guvernului, pentru a da explicaţii în acest caz. Nu lăsăm acest subiect din braţe, nu scapă de opoziţia din Parlament, pentru că este absolut ruşinos ce se întâmplă, e un eşec colosal (...) al diplomaţiei româneşti, probabil cel mai mare eşec din ultimii 20 de ani", a mai spus Drulă.

Întrebat pe cine se bazează pentru votarea moţiunii, Cătălin Drulă a spus că se bazează pe voturile tuturor celor care "nu vor să facă scut în jurul unui ministru plagiator, organizator de licitaţii aranjate, un ministru (...) care nu dă doi bani pe statul de drept şi un ministru care este luat în râs, un ministru de mâna a treia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb