CĂTĂLIN IVAN:  "Organizarea alegerilor pe 6 decembrie înseamnă crimă cu premeditare"

J.P.
Politică / 3 noiembrie 2020

"Organizarea alegerilor pe 6 decembrie înseamnă crimă cu premeditare"

Organizarea alegerilor pe 6 decembrie înseamnă ''crimă cu premeditare'', iar aceasta este o asumare pe care nimeni într-un stat de drept nu ar trebui să o facă, a afirmat marţi fostul europarlamentar Cătălin Ivan, candidat din partea Partidului Ecologist Român pentru Camera Deputaţilor, conform Agerpres.

"Data de 6 decembrie este o dată care face din aceste alegeri să fie neconstituţionale din toate punctele de vedere. Pe de o parte, încalcă dreptul nostru ca cetăţeni de a candida şi de a fi aleşi. Este imposibil de participat într-o campanie electorală într-o perioadă de pandemie. (...) În condiţiile actuale, prezenţa la vot, mersul în cabina de vot este un risc major pentru sănătatea tuturor românilor, mulţi dinte ei chiar îşi pun viaţa în pericol dacă se află într-o categorie vulnerabilă. (...) Din punctul nostru de vedere, este obligatorie amânarea alegerilor pentru primăvara anului următor. Organizarea alegerilor în această perioadă este egală cu crimă cu premeditare. Cei care organizează alegeri îşi asumă riscul pierderilor de vieţi omeneşti pentru un scop electoral", a declarat Cătălin Ivan într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PER, care a adăugat că ziua de 3 noiembrie este o nouă "zi neagră" pentru români, din punct de vedere al numărului de infectări.

Potrivit acestuia, "este evident că organizarea acestor alegeri se va lăsa cu pierderi de vieţi omeneşti".

"Întrebarea care se pune cinic astăzi este câte vieţi omeneşti valorează un vot? Pentru câte voturi în plus merită să moară astăzi români? Organizarea alegerilor pe 6 decembrie înseamnă crimă cu premeditare, este o asumare pe care nimeni într-o democraţie, nimeni într-un stat de drept normal n-ar trebui să o poată face. De asemenea, Guvernul actual, dar mai ales Parlamentul României - pentru că acolo există o complicitate între partidele parlamentare - se fac vinovaţi de zădărnicirea combaterii pandemiei", a spus Ivan.

El a menţionat că măsurile luate în această perioadă sunt total contradictorii.

"Se închid şcolile pentru elevi, dar se deschid pentru secţiile de vot. Ai voie sa votezi, n-ai voie să-ţi trimiţi copilul la şcoală. În vara acestui an ni se spunea că, dacă trecem de 3 la mie cazuri de infectaţi, e un dezastru pentru sănătatea publică din România. Suntem deja la 5 la mie şi cu toate acestea alegerile merg mai departe. În toată Europa se introduce carantinarea, în România nu se întâmplă nimic, se merge înainte cu alegerile parlamentare. (...) Aceste alegeri nu au voie să aibă loc pe 6 decembrie, dacă viaţa românilor este mai importantă decât votul. Şi încă sperăm că acest proces electoral se va opri aici şi va fi reluat când totul se va putea desfăşura democratic şi în siguranţă", a susţinut Cătălin Ivan.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. SUA cum naiba organizeaza alegeri?! Depinde de noi, daca ne protejam nu se întâmplă nimic în plus!

    1. Tramp nu a terorizat populatia cu restrictii si toate aberatiile lui iohanis si pnl,nu a dat vina pe nimeni si a spus ca trebuie sa nu aiba teama de covid

    In SUA Tramp nu a terorizat populatia cu restrictii

    Si care-i problema pt astia, bai Ivane? Daca hienele galbene se vor vedea cu sacii de voturi in carute(cadou de la SRI si STS), restul ce mai conteaza pt ei?

    Vreau sa votez pe 6 Decembrie! Voi lua toate masurile de protectie impotriva virusului! Vreau sa scap de ciuma rosie,iar singurul mod de a reusi asta este sa mergem la vot la data stabilita de guvern!

    1. Du-te la vot, tâmpitule!

    Nea ivane , ce vrei matale , să nu se mai voteze?

    Pandemia poate să mai dureze și un an . 

    Eu vreau sa votez pe 6 decembrie sa scapam de ciuma rosie...Pandemia poate tine si doi ani de acum inainte. Luam masuri de protectie masca ,manusi, igiena si dezimfectante plus distantare fizica. Hai la vot ..

    1. Iar eu sa scap de pnl ,nu uitati psd nu va terorizat cu covidu ci penele ,amenzi,amenintarii cu dosare penale,bagati la cotet,doar vorbarie si in rest populatia a murit cu zile ca nu a avut unde sa se trateze de alte boli,asa ca mergem la vot sa scapam de ciuma galbena

      Bai sclavete, pt ca tot vad ca-ti plac botnitza si restrictiile, pune-te de bunavoie si in lesa si eventual, da si din coada! Fii sigur ca "stapanii gradati" pt care votezi, te vor auzi si este posibil sa-ti arunce si vreun os de ros!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb