CĂTĂLIN PREDOIU: "Orice stat care a intrat în Uniunea Europeană a cedat suveranitate la nivel de constituţionalitate"

S.B.
Politică / 14 februarie 2022

"Orice stat care a intrat în Uniunea Europeană a cedat suveranitate la nivel de constituţionalitate"

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că "problema coliziunii între dreptul european şi dreptul naţional nu este nouă, nu e particulară României", el arătând că România respectă supremaţia dreptului european, informează news.ro.

Predoiu face această afirmaţie în contextul discuţiilor despre decizia Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) care consideră că judecătorii instanţelor naţionale care nu aplică prevederi ale curţilor constituţionale ce funcţionează la nivel naţional nu pot fi expuşi riscului de a răspunde disciplinar pentru acest fapt, dacă deciziile judecătorilor constituţionali nu sunt în concordanţă cu dreptul Uniunii Europene.

"Dacă te uiţi în detaliu la deciziile CJUE şi decizia CCR, sunt două speţe aici. Una este legată de povestea cu MCV-ul, unde acolo cele două trenuri nu se ciocnesc, ca să rămân tot într-o cheie plastică aşa, ci mai degrabă trec unele pe lângă altele în sens invers. Curtea de Justiţie ce spune: «MCV e obligatoriu». Curtea constituţională spune: «Ştiţi ceva, MCV nu e instrument legislativ, prin urmare nu e în competenţa mea să văd dacă e constituţional sau nu, nu mă interesează, din punctul meu de vedere nu este obligatoriu, dar dacă Guvernul vrea să îl îndeplinească, să îl îndeplinească». Deci a lăsat o marjă Guvernului şi evident că sunt de părere că trebuie să îndeplinim MCV", a afirmat Cătălin Predoiu duminică seară, la B1 Tv.

Ministrul spune că atunci când România va îndeplini "obiectivele de substanţă" din Mecanism, atunci va putea spune că obiecţiile făcute de făcute de oficialii europeni sunt "apă bătută în piuă".

"Ştiţi când o să vorbesc eu de apa asta bătută în piuă? În momentul în care noi, obiectivele de substanţă le îndeplinim. Dacă le îndeplinim, atunci sunt de acord, vin la dumneavoastră şi spunem, "Dom-le, noi am îndeplinit tot" şi, dacă acuma mai sunt discuţii, să ştiţi că e apă bătută în piuă. Dar eu nu pot să mă duc acum la comisarul Reynders sau la vicepreşedinta Jourova şi să spun "Ştiţi, haideţi că vorbim politică", pentru că spun: aţi rezolvat asta, asta, asta?", adaugă Predoiu .

Ministrul mai spune că "orice stat care a intrat în Uniunea Europeană a cedat suveranitate" la nivel de constituţionalitate.

"Uitaţi-vă în Constituţie. În momentul în care tu accepţi că aplici dreptul european cu prevalenţă - sigur că sunt nuanţe, sunt şi alte articole care sunt interpretabile - dar ţi-ai asumat să cedezi o parte de suveranitate. Nu vrem să ne aducem aminte despre lucrul ăsta sau ce? E valabil pentru orice stat membru al Uniunii Europene. Ştiţi, şi alte state au trecut prin discuţia aceasta. Germania a avut problema aceasta înainte ca România să intre în Uniunea Europeană şi s-a rezolvat prin dialog între Curţile Constituţionale şi Curţile de Justiţie ale Uniunii Europene", a explicat Predoiu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Justitia este praf, la comanda politicului. Voi ati fost si sunteti niste ghiocei in fata UE, asa ati transformat tara asta in colonie, ca voi Justitia ati lasat tara asta sa fie devalizata, bineinteles pe mana cu politicul. In schimbul devalizarii tarii ati primit salarii colosale, iesirea la pensie la 50 de ani si primirea de pensii speciale extrem de mari. In schimb omul de rand trage pana moare sa va tina pe voi in spate, iar cand il judecati pe el il condamnati cel mai drastic. Totusi daca mai apuca sa scape fara sa il intemnitati sau ajunge la pensie, primeste o pensie mizera ca toti banii lui s-au dus in salariile si pensiile voastre. Hoti si Mafioti. Romania stat mafiot!

    1. ... ce te mai tine pe aici?

      Nimic ... sau totul.

      Iata Romani,GANGAVITUL din fruntea Justitiei va spune cu subiect si predicat ca,UNIUNEA EUROPEANA este formata din 26 de State si o COLONIE numita Romania. Ca Romania este o COLONIE,nu mai este nici un dubiu,ce nu ne spune insa GANGAVITUL,este faptul ca Romania a devenit COLONIE cu TRADAREA intereselor TARII,de catre POLITIC in CARDASIE cu SERVICIILE si JUSTITIA. Romanii,nu sunt INCHISI in Tara ca pe timpul lui CEAUSESCU ci,cu pretul CEDARII BOGATIILOR Romaniei catre noii STAPANI,ei,pot sa circule prin lume,si vad cum este ADEVARATA DEMOCRATIE in Statele care ne-au FURAT nu numai BOGATIILE dar si SUVERANITATEA. In 1989 Romania,alaturi de JAPONIA ereau cele doua Tari din Lume care nu mai aveau nici o DATORIE EXTERNA,ba mai mult aveau de primit CREANTE de cateva miliarde de dolari de la diferite Tari ale lumi.TARA,erea plina de FABRICI si UZINE,cu o AGRICULTURA PERFORMANTA,cu MUNCITORI cu inalta CALIFICARE si cu Romani care aveau bani,dar nu aveau ce sa cumpere cu ei.Nici nu am apucat sa scapam de Comunism,ca ne-am trezit pe cap cu asazisul; CAPITALISM,care iata unde ne-a adus azi,la STADIUL de TARA FALIMENTARA care si-a pierdut toate BOGATIILEfiind DEVALIZATA de tot ce Romanii construisera cu mainile lor,rabdand de foame si frig. Azi,TARA este INDATORATA,Romanii sunt mai saraci ca pe timpul lui CEAUSESCU,iar ce au construit cu SUDOARE si SANGE,a fost FURAT de catre OCCIDENT cu ajutorul POLITICIENILOR,SERVICIILOR si JUSTITIEI. Si ca sa nu se spuna ca bat campi,iata ce obsevam azi.Din SUDOAREA si SANGELE lor,Romanii,au construit,un SISTEM ENERGETIC care asigura nu namai CONSUMUL propiu de ENERGIE cu toate ca cele mai multe FABRICI si UZINE ereau ENERGOFAGE.Cum se explica faptul ca azi,dupa ce am dat de BUNAVOIE si NESILITI de nimeni in mana OCCIDENTALILOR FABRICILE si UZINILE taiate de STRAINI care au ajuns la FIER VECHI in Strainatate,am dat BOGATIILE SOLULUI si SUBSOLULUI in mana STRAINILOR azi,ROMANII,platesc din SARACIA lor cele mai MARI PRETURI la GAZE si ELECTRICITATE.? Simplu.Daca am fi o TARA cu o JUSTITIE,si SERVICII PATRIOTE,am constata ca cei mai bogati Romani,sunt chiar POLITICIENII,si VARFURILE din SERVICII si JUSTITIE.TARA,a ajuns asa din cauza faptului ca TRADATORII din POLITICA la cel mai inalt nivel,au VANDUT nu numai TARA ci si pe ROMANI.Asa ca ROMANI. SALVAREA acestei NATII,sta doar in VOTUL vostru care ii poate FUGARII pe TRADATORII de mai sus,daca iesiti MASIV la VOT si VOTATI dupa judecata voastra si nu dupa MINCIUNILE si AMAGIRILE TRADATORILOR care conduc TARA din 1989 pana in prezent. SA NE DEA DUMNEZEU MINTEA CEA DE PE URMA SI SA VOTAM PENTRU SALVAREA TARII in care au TRAIT INAINTASII NOSTRII si pe care o PUTEM SALVA prin INTELEPCIUNEA NOASTRA.!

    Nu orice stat,doar Romania cu slugile lor de dreapta

    ... SĂ SE RADĂ DIN SINECURIȘTI SAU DESFIINȚAT TOT ȘI RĂMÂNE TOT ACOLO !!!!!!!

    Bine, a cedat suveranitatea la nivel... Dar cui a cedat-o. Ca acolo la UE nu conduce Parlamentul European, Comisia europeana, acolo conduc mortaciunile miliardare, marii banditi mondiali. Si Romania nu a dorit sa intre in aceasta cloaca si mocirla . Roexit singura solutie pentru Romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb