CĂTĂLIN VOICU: Condamnat definitiv la şapte ani de închisoare

A.M.
Politică / 29 iunie 2018

Cătălin Voicu (sursa foto: Twitter)

Cătălin Voicu (sursa foto: Twitter)

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv, astăzi, de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţii ale societăţilor Electrica, Electrica Serv şi Servicii Energetice Moldova de echipamente de protecţie şi de lucru cu adaosuri de aproape 2.500%, relatează News.ro.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut astfel sentinţa pronunţată în acest dosar de către Tribunalul Bucureşti, respingând ca nefondate apelurile declarate de DNA, dar şi de către Cătălin Voicu şi ceilalţi inculpaţi în acest dosar: Nicolae Coroiu, la data faptelor director general al SC Electrica SA, pentru abuz în serviciu, Radu Dan Floarea, acţionar majoritar la SC Tech Safety SA, şi Ion Dumitru Măruţă, acţionar şi administrator al aceleiaşi firme, ambii acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu.

Pedeapsa a fost unită cu condamnarea la şapte ani de închisoare primită de Voicu în 2013, în dosarul de corupţie, instanţa dispunând ca fostul senator să o execute pe cea mai grea, respectiv şapte ani de închisoare, dar menţinând eliberarea condiţionată decisă în februarie 2016, când Voicu a ieşit din penitenciar.

De asemenea, instanţa a menţinut măsura confiscării de la Voicu a sumelor de 200.000 de euro şi 119.000 de lei. Prin aceeaşi decizie, instanţa a dispus ca Voicu, împreună cu ceilalţi inculpaţi din dosar, să plătească societăţii Servicii Energetice Moldova despăgubiri civile de 5.284.893 de lei, echivalent a aproape 1.4 milioane de euro.

Fostul director al Electrica, Nicolae Coroiu, a semnat 48 de ordine de plată către furnizorul Tech Safety, cauzând un prejudiciu SC Servicii Energetice Moldova (ca succesor în drepturi şi obligaţii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA) în valoare de 5.284.892 de lei, echivalent cu 1.391.339 de euro. Această sumă reprezintă diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicate de furnizorul Tech Safety în relaţia cu SC Servicii Energetice Moldova SA, potrivit procurorilor, conform surselor citate.

Petru Andronache este acuzat că a vizat pentru conformitate 158 de facturi, deşi acestea nu corespundeau în totalitate cu produsele contractate şi a semnat cinci ordine de plată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Condamnat la inchisoare cu executare si liber ca pasarea cerului. Asta-i justitia ce ne-o dorim?

    1. Vad ca nici un ziarist nu știe sau nu vrea sa spună ce s-a întâmplat cu societatea păcălita. A întrat în faliment și 400 de salariați au devenit șomeri, mulțumim PSD și lui Iliescu ca l-au făcut general pe Voicu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb