Câteva zeci de biologi şi biochimişti din sistemul sanitar protestează în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de legea salizării

M.D
Miscellanea / 17 martie 2018

Câteva zeci de biologi şi biochimişti din sistemul sanitar protestează în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de legea salizării

Câteva zeci de biolologi şi biochimişti protestează, astăzi, în Piaţa Victoriei din Capitală, nemulţumiţi de modul de aplicare a legii salarizării. Aceştia susţin că există diferenţe salariale prea mari între ei şi medicii de laborator.

Biochimiştii şi biologii s-au adunat în faţa Guvernului în jurul orei 12.00 şi afişează pancarte cu mesaje precum "Funcţionăm cu mintea, nu cum doreşte Pintea", "Respect, nu un sistem defect" şi "Noi facem analize, voi doar produceţi crize", "Suntem biologi, nu BIO-MI-LOGI".

În luna februarie, 652 de biologi, biochimişti şi chimişti din sistemul sanitar şi învăţământul medical superior au semnat un memoriu în care se cerea modificarea grilelor de salarizare din Legea cadru 153/2017 pentru aceste categorii profesionale, fiind depus ulterior Guvern, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi la Camera Deputaţilor.

De asemenea, la începutul lunii martie au avut loc proteste spontane în mai multe spitale din ţară.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea spunea luna trecută că "lucrurile se vor echilibra".

"Vizavi de Legea salarizării, noi am depus la Camera Deputaţilor câteva amendamente care, credem noi, că ar ajusta sau ar regulariza cât de cât lucrurile. De asemenea, regulamentul sporurilor cu primele opt anexe este postat deja pe site-ul ministerului. Eu zic că lucrurile se vor echilibra şi nu numai biologii, chimiştii, farmaciştii, este vorba şi despre alte categorii profesionale pe care noi vrem să le echilibrăm. Şi chiar medicii. De exemplu, şeful de secţie avea un salariu mai mic în lege decât al unui medic primar şi atunci şi aceste lucruri le-am reglat", a declarat ministrul Sănătăţii.

Liderul Sanitas, Leonard Bărăscu, a anunţat, luni, că "toate lumea vrea declanşarea gerevei" şi că s-a decis dechiderea conflictului de muncă, iar din 20 martie sindicaliştii vor începe acţiunile de pichetare a ministerelor.

El a spus că în 25 aprilie va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi cel puţin 20.000 de oameni, iar după acest miting va urma imediat greva generală.

"În 25 aprilie va fi un miting de amploare la care sperăm să aducem cel puţn 20.000 de oameni. Greva generală va urma imediat dupa miting, în funcţie de ce se va întâmpla", a precizat liderul Sanitas.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De imunoglobulina [ mai exact " imunoglobina" ] vorbiti

    dar de FORMULARUL VERDE nimic NU POMENITI 

    -Formularul Verde =este acea hartoaga tiparita de Casa de Asigurari cu care oamenii isi pot cumpara unele MEDICAMENTE cu regim Special [ precum Diazepam sau Xanax]. Ei bine acest Formular nu s-a mai tiparit de mai mult de 3 saptamani si unele Policlinici nu-l au.

    Ce puteti face in acest caz D-na Premier DANCILA? Ii puteti ajuta pe acesti oameni care nu pot cumpara Diazepam pe Reteta Obisnuita de la farmacie? Farmacistele sunt de neinduplecat si nu vor sa dea Diazepam decat pe Formularul Verde si atunci pacientii intra in sevraj 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb