CĂTRE HELP NET FARMA Farmaceutica Remedia vinde 52 de farmacii, pentru maxim 8,5 milioane euro

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 12 februarie 2020

Farmaceutica Remedia vinde 52 de farmacii, pentru maxim 8,5 milioane euro

Farmaceutica Remedia (RMAH) a semnat contractul pentru vânzarea fondului de comerţ aferent a 52 farmacii către Help Net Farma, pentru suma de până la 8,5 milioane de euro, în prezent tranzacţia fiind supusă avizării de către Consiliul Concurenţei, informează compania printr-o notificare remisă, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este un demers ce vine în condiţiile în care, la începutul lunii decembrie a anului trecut, acţionarii Farmaceutica Remedia, printre care Valentin-Norbert Ţăruş, ce deţine în mod direct 65,5% din companie, aprobaseră vânzarea integrală sau parţială a reţelei de farmacii, pentru un preţ minim de cinci milioane de euro (fără TVA).

Atunci, acţionarilor li s-a prezentat raportul de analiză a activităţii de retail din cadrul societăţii întocmit de Comitetul de Audit, pentru fundamentarea propunerii de vânzare a farmaciilor.

"Prin această acţiune, Farmaceutica Remedia confirmă aşteptările investitorilor de a creşte profitabilitatea companiei, de a asigura resurse de consolidare şi dezvoltare a liniilor de afaceri de perspectivă şi de a cristaliza noi direcţii inovatoare în domeniul serviciilor de sănătate", se arată în comunicatul de astăzi al emitentului.

Valentin-Norbert Ţăruş, care este şi directorul general al Farmaceutica Remedia, a declarat: "Ştiu că Help Net ţinteşte sus şi sunt convins că cele 52 de farmacii ale noastre vor contribui la viziunea Help Net de a se dedica nevoilor pacienţilor din România şi de a le oferi angajaţilor noştri un mediu de lucru excelent".

Fondat în 1998, Help Net operează unul dintre cele mai mari lanţuri farmaceutice din ţara noastră şi, începand cu aprilie 2018, face parte din grupul german Phoenix, furnizor de servicii integrate de sănătate din Europa.

Phoenix are o prezenţă activă în 27 de ţări, având o reţea de de 164 centre de distribuţie, 2500 de farmacii proprii, 37.000 de angajaţi.

În primele nouă luni ale anului, Farmaceutica Remedia a raportat o cifră de afaceri netă de 326,63 milioane de lei, cu 1,98% sub cea din aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,62 milioane de lei, cu 37,8% sub cel din perioada ianuarie - septembrie 2018.

În anul 2016, compania a fost divizată în Farmaceutica Remedia SA, companie de retail, ce deţine integral Remedia Distribution & Logistics SRL, companie de distribuţie.

Pe lângă Valentin Norbert Ţăruş, un alt acţionar important al emitentului este Ionica Mirela Pavel, cu o deţinere 24,25% din Farmaceutica Remedia.

Valoarea de piaţă a companiei la Bursa de Valori Bucureşti este de 39,46 milioane de lei.

Andrei Iacomi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb