CAZ DE MITĂ ÎN CHINA Patru angajaţi "Rio Tinto" - puşi sub acuzare

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 februarie 2010

China a pus sub acuzare patru angajaţi ai grupului aus-traliano-britanic "Rio Tinto Group" - a treia companie minieră din lume, pentru că au pretins mită şi au încălcat secretele comerciale.

Australianul Stern Hu, şeful diviziei producătoare de minereu de fier din China, şi alţi trei colegi ai acestuia au fost puşi sub acuzare în Shanghai. Data primei înfăţişări în cazul menţionat nu a fost făcută publică.

Potrivit agenţiei de ştiri Xinhua din China, cei patru sunt acuzaţi că au abuzat de poziţiile lor ca să obţină profituri, şi au cerut ori au acceptat ca plăţi ilegale sume uriaşe de bani de la producătorii de oţel din China. Biroul procurorului care s-a ocupat de acest caz a precizat: "Cei patru acuzaţi, inclusiv Stern Hu, şi-au exploatat poziţiile ca să obţină câştiguri şi, în repetate rânduri, au cerut şi acceptat în mod ilegal sume imense ca mită de la mai multe companii siderurgice de stat din China". Autoritatea chineză mai precizează că cei puşi sub acuzare au folosit mijloace ilegale pentru obţinerea de secrete comerciale de la firmele din China.

Nick Cobban, purtător de cuvânt al "Rio Tinto", a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la punerea sub acuzare a angajaţilor.

China este cel mai mare cumpărător mondial de minereun de fier. Totodată, China este cel mai important partener comercial al Australiei, cu tranzacţii bilaterale de 83 de miliarde de dolari australieni (73 de miliarde de dolari SUA) în anul fiscal 2009. Arestarea celor patru angajaţi afectează relaţiile dintre cele două ţări. Cei patru au fost arestaţi în Shanghai, în vara anului trecut. La acel moment, angajaţii "Rio" erau suspectaţi şi de spionaj, însă China a renunţat ulterior la aceste acuze. Anunţul de ieri al Biroului procurorului nu mai face referire nici la acuzele de dare de mită de către "Rio" oficialilor din industria oţelului din China.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb