Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat ieri, la CSM, după interviurile lui Tiberiu Niţu, Bogdan Licu şi Codruţ Olaru, că nu este vorba de o competiţie între aceştia, după ce jurnaliştii au remarcat că primul a avut o prestaţie mai slabă decât cei propuşi ca adjuncţi ai lui.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) i-a audiat ieri pe Tiberiu Niţu, candidat la funcţia de procuror general al României, Bogdan Licu, propus prim-adjunct al acestuia şi Codruţ Olaru propus pentru funcţia de adjunct al procurorului general.
Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc, care a susţinut, în şedinţă, candidaturile celor trei, a declarat: "Cred că s-a văzut destul de clar astăzi (n.r. ieri) că cei trei procurori au experienţă profesională îndelungată în cadrul Ministerului Public, experienţe diferite, se pot completa reciproc unii pe alţii şi pot să performeze la nivelul Ministerului Public".
Robert Cazanciuc spune că Tiberiu Niţu este, în momentul de faţă, cea mai bună soluţie pentru conducerea Ministerului Public, pentru a face echipă cu ceilalţi procurori.
În cadrul interviurilor, candidaţii la funcţiile de conducere în Ministerul Public şi-au prezentat activitatea de până acum şi proiectele de management şi au răspuns la întrebările membrilor CSM.
Astăzi, vor fi audiaţi şi candidaţii la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Laura Codruţa Kovessi - şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Alina Bica -, precum şi procurorul propus pentru funcţia de adjunct al şefului DIICOT, Elena Giorgiana Hossu.
Tot astăzi, Secţia de procurori a CSM va emite avizele pentru cei şase candidaţi la şefia parchetelor, cu o zi mai devreme decât a anunţat anterior, acestea urmând să fie trimise vineri Ministerului Justiţiei.
Cele şase propuneri au fost făcute de către premierul Victor Ponta, pe 3 aprilie, când acesta era şi ministru interimar al Justiţiei.