Cazanciuc propune ca absolvenţii INM să poată opta şi pentru profesia de avocat

R.S.
Politică / 23 aprilie 2019

Robert Cazanciuc (Sursa foto: Twitter)

Robert Cazanciuc (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, propune ca tinerii care absolvă Institutul Naţional al Magistraturii (INM) să poată opta, la sfârşitul celor patru ani, pentru profesia de avocat şi nu să devină doar procuror sau judecător, profesie pe care şi-o aleg la admiterea în Institut.

"La finalul stagiului de la Institutul Naţional al Magistraturii, pe formula extinsă de 4 ani, tinerii care au optat pentru una dintre profesiile judecător sau procuror să poată alege şi profesia de avocat. Noutatea acestei formule de 4 ani de la INM este că ei fac practică 6 luni în profesie. În momentul de faţă, tinerii sunt chemaţi să aleagă cumva în orb, la începutul stagiului, fără să aibă un contact cu profesia. Stagiatura prelungită de 4 ani îi obligă să meargă câte 6 luni în profesia de judecător, procuror, avocat şi la penitenciare. După 4 ani, un tânăr cunoaşte în mod direct profesia şi atunci poate alege un drum în viaţă potrivit dorinţelor lui, dar şi nevoilor sociale", a afirmat Cazanciuc astăzi, la Senat, în cadrul dezbaterii "Identificarea priorităţilor de lege ferenda din perspectiva profesiei de avocat - senzor al realităţii juridice - pentru legislatura parlamentară 2016-2020", organizată de Comisia juridică, potrivit Agerpres.

El a explicat că, dacă un tânăr va fi ţinut "prizonier" într-o profesie unde nu vrea să rămână, "acest lucru se va vedea în soluţiile pe care le va pronunţa dacă va alege să devină judecător sau procuror".

"Şi atunci, din cei 200 de absolvenţi de la INM, probabil trei sau patru sau zece tineri vor spune: 'Am crezut că e de mine profesia asta, dar nu e! Mai bine merg în avocatură'. Şi atunci cred că e un câştig pentru cetăţean, să nu aibă în profesie pe cineva care este captivul unui contract pe care l-a făcut la intrarea în INM. E un câştig pentru profesia de avocat, pentru că ai tineri cu patru ani de practică care vor intra într-o stagiatură cu voinţa de a face această profesie. Pentru toată lumea e un câştig", a adăugat Cazanciuc.

Senatorul PSD intenţionează să includă propunerea, ca amendament, la proiectul de aprobare al OUG 7/2019 referitoare la legile Justiţiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb