CAZUL BECALI Justiţia română apără drepturile internaţionale ale hoţilor

Make
Ziarul BURSA #Politică / 3 aprilie 2009

Omul de afaceri Gigi Becali şi alte şase persoane implicate în scandalul furtului autoturismului patronului Stelei au fost reţinute, ieri, de procurori pentru 24 de ore.Finanţatorul Stelei este acuzat că a sechestrat trei persoane care i-ar fi furat maşina în luna ianuarie şi va fi arestat dacă Judecătoria Sectorului 1 va da curs acuzaţiilor procurorilor.Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, alături de Gigi Becali, celelalte şase persoane reţinute, sunt audiate în acest caz, sub acuzaţia că, la momentul privării de libertate, au făcut uz de arme fără drept.Unul dintre cei şase este Cătălin Zmărăndescu, campion de K1 (stil de luptă).Pe numele lor s-a început deja acţiunea de urmărire penală pentru lipsire de libertate în mod ilegal, precum şi pentru uz de armă fără drept.

Omul de afaceri Gigi Becali şi alte şase persoane implicate în scandalul furtului autoturismului patronului Stelei au fost reţinute, ieri, de procurori pentru 24 de ore.Finanţatorul Stelei este acuzat că a sechestrat trei persoane care i-ar fi furat maşina în luna ianuarie şi va fi arestat dacă Judecătoria Sectorului 1 va da curs acuzaţiilor procurorilor.Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, alături de Gigi Becali, celelalte şase persoane reţinute, sunt audiate în acest caz, sub acuzaţia că, la momentul privării de libertate, au făcut uz de arme fără drept.Unul dintre cei şase este Cătălin Zmărăndescu, campion de K1 (stil de luptă).Pe numele lor s-a început deja acţiunea de urmărire penală pentru lipsire de libertate în mod ilegal, precum şi pentru uz de armă fără drept.

Gigi Becali a fost "umflat", de Poliţie, de acasă, în faptul dimineţii, sub pretextul că le-a încălcat "drepturile omului" hoţilor care îi furaseră maşina.

Adică, i-a găsit pe hoţi, i-a luat cu forţa şi i-a presat să-i înapoieze maşina furată. După ce i-au dat-o, le-a plătit taxiul să se ducă acasă.

Da, la rigoare, le-a încălcat "drepturile omului", pentru că nici măcar hoţii nu pot fi luaţi cu forţa de pe stradă şi sechestraţi.

Hoţii sunt oameni.

Oamenii au drepturi.

În cazul hoţilor din cazul Becali, drepturile lor erau să fie arestaţi. Becali a confundat "drepturile omului" cu "umanismul". Le-a dat drumul şi nu a mai făcut plân­gere la poliţie.

Supăraţi că nu au fost arestaţi, ci sechestraţi, hoţii l-au reclamat pe Becali la Poliţie.

Rezultatul: treizeci de mascaţi l-au trezit ieri pe Becali, care a ieşit din casă în halat şi papuci. Apoi, Becali s-a pus la costum. Se pare că mascaţii i-au rechiziţionat maşina şi precis că l-au angajat să le fie şofer până la Poliţia Capitalei.

Altfel, nu se explică scena cu Becali la volanul propriei maşini cu trei mascaţi pe celelalte locuri ale automobilului.

O Poliţie şi Justiţie riguroase, aşa cum o ilustrează acţiunea lor de apărare a drepturilor hoţilor, ar fi trebuit să-l încarce pe Becali în maşina Poliţiei. Aşa-i procedura. Dacă n-au făcut-o, atunci nu înseamnă că ar fi săvârşit vreo ilegalitate, pentru că nici lui Becali nu i-au tolerat extravaganţa cu care i-a eliberat pe hoţii care trebuiau arestaţi.

Nu.

Precis că i-au rechiziţionat maşina lui Becali şi precis că l-au plătit ca şofer. Sunt sigur.

Domnilor, acest moment al reţinerii lui Becali reprezintă, de fapt, o declaraţie publică a autorităţilor că am păşit într-un sistem de organizare statală mafiotă.

Gigi Becali se temea de ceva timp că va fi arestat.Într-o emisiune difuzată la 27 martie, de Realitatea TV, a declarat că Puiu Popoviciu îl ameninţase că va fi arestat.

Într-o emisiune difuzată la 30 martie , de B1TV, a declarat că Viorel Hrebenciuc l-a sfătuit să nu-l mai atace pe preşedintele Traian Băsescu.

Dar, concomitent, Gigi Becali, gură-mare, l-a atacat în mod repetat pe preşedinte.

În cursul ambelor emisiuni, Becali nu a încetat să repete că preşedintele Traian Băsescu nu are niciun fel de implicare în scandalul Popoviciu.

Probabil că Becali a crezut că aşa urmează sfatul lui Hrebenciuc. Dar nu s-a putut abţine să nu afirme despre Băsescu că este un om lipsit de caracter.

Toată povestea se învârte în jurul scandalului la ordinea zilei privitor la "Băneasa Investment", la promotorul acestui mega proiect de "orăşel-satelit" - Puiu Popoviciu, unul dintre cei mai discreţi magnaţi ai ţării noastre -, la aportul la acest proiect al terenului, din partea Institutului de Agronomie.

Ceea ce merită remarcat în ambele cazuri - atât în reţinerea de ieri a lui Becali, cât şi în scandalul "Băneasa Investment" - este că ambele s-au declanşat cu întârziere faţă de momentul faptei, ori, respectiv, al reclamaţiei.

Aşa-numitul "sechestru" de care este acuzat Becali a fost săvârşit la sfârşitul lui ianuarie. Ne aflăm în aprilie. Au trecut două luni.

Reclamaţiile împotriva afacerii lui Puiu Popoviciu au fost depuse de Becali în anul 2000 (la DNA) şi 2002 (la Parchet). Au trecut nouă ani.

Aceste întârzieri sunt dovezi. Este evident că Parchetul şi Poliţia acţionează după oportunitate, iar nu după faptă. După principiul inaugurat de fostul ministru PSD Octav Cozmâncă, prin rezoluţia asupra unui dosar de corupţie: "Ţineţi-l în sertar, ca şi când n-ar exista".

Probabil că, dacă Becali nu s-ar fi supărat pe Băsescu la televizor, atunci, ieri, şi-ar fi putut bea cafeaua liniştit, în halat şi în papuci. Probabil că Puiu Popoviciu este, de fapt, o victimă (ce s-ar cădea recuperată) dintr-o răfuială politică între Băsescu şi Geoană şi încă alţi politicieni de primă mărime.

Faptul a fost confirmat de Becali, care, cu numai o săptămână în urmă, afirmase că "scandalul Popoviciu" va avea o desfăşurare spectaculoasă, devoalând implicări scandaloase ale politicienilor din vârf.

Reţinerea de ieri a lui Becali, însuşi, îi confirmă profeţia.

Gigi Becali: Eu tot ce am criticat DNA, am făcut-o din egoism, dar trebuia să îmi dau seama să las justiţia să îşi spună cuvântul şi să nu fiu egoist. De ce? Pentru că blamând acum DNA, aruncam în derizoriu munca lor şi uite că până la urmă ei au fost instituţia cea mai curajoasă şi mai puternică. Nu au ţinut cont de Traian Băsescu, nu au ţinut cont de Călin Popescu Tăriceanu, de Adrian Năstase. Nimic! Arestat tot! ... Tot respectul pentru ei şi nu am să mai zic nimic de ei. De ce?..., eu trebuia să mă sacrific, să fiu un fel de jertfă şi să suport abuzurile pe care le-au făcut cu mine şi să nu stric imaginea lor pentru că acum îmi dau seama că nu e bine pentru că fac nişte lucruri... Nu le mai stric. Mă duc la justiţie, fac ăia abuzuri cu mine şi cu asta basta. (Emisiune B1TV - 30.03.2009)

Gigi Becali: "Eu ştiu, mai mult sau mai puţin, toate persoanele implicate, cu influenţă politică, în această afacere, dar aş vrea să precizez că preşedintele Traian Băsescu nu are niciun amestec. Cunosc milimetric toată această afacere. Nu vreau să vorbesc mai mult, nu vreau să spun tot ce ştiu. Vorbim despre oameni politici din toate partidele." (Emisiune Realitatea TV - 25.03.2009)

Gigi Becali: Deci el [n.n. - Puiu Popoviciu] nu a adus niciun ban, a băgat terenul [n.n. - terenul aportat de Institutul de Agronomie la "Băneasa Investment"] la bancă, a scos bani, a umflat investiţia, a dus vreo 50 de milioane în străinătate şi acum plăteşte Băneasa Investment din chirii şi din alea. (Emisiune B1TV - 30.03.2009)

Gigi Becali: Aşa a făcut şi el [n.n. - Puiu Popoviciu] cu Comaliment. A spus, vrei să intri în asociere cu mine? Da. Am 100 de blocuri la Comaliment, îţi dau două blocuri acolo. Ce nevoie avea Institutul Agronomic de active de la Comaliment, de active de la Doina şi de la Parc? Pentru că el nu a venit cu bani cum spune preşedintele, cu miliarde. Să îmi arate mie Traian Băsescu unde sunt miliardele? (Emisiune B1TV - 30.03.2009)

Gigi Becali: Mi-a spus o dată [n.n. - Viorel Hrebenciuc] să nu mă mai iau de Traian Băsescu. (Emisiune B1TV - 30.03.2009)

Traian Băsescu: Unde-i crima lui Puiu Popoviciu, că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti? Este o crimă? Se pare că asta e abordarea publică şi cred că e foarte greşită. Problema, dacă există, înţeleg că e în zona legalităţii transferului terenului.

Ce spun părţile implicate

Gigi Becali consideră că reţinerea sa este este un abuz şi îl acuză pe şeful poliţiei Capitalei, Marian Tutilescu, că a făcut un pact cu presupuşii hoţi ca să-i facă rău.

Becali mai reclamă că a fost şantajat de cei trei hoţi, care, conform spuselor sale, i-au cerut 50.000 de euro ca să nu depună plângere la Poliţie.

La rândul său, chestorul Marian Tutilescu respinge acuzaţiile lui Becali şi arată că anchetarea finanţatorului din Pipera s-a făcut în baza unei sesizări primite prin dispecerat, şi nu în urma plângerilor celor trei.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în noaptea de 26 ianuarie spre 27 dispeceratul 112 a fost sesizat că, la intersecţia străzilor Doctor Felix şi Nicolae Titulescu, a avut loc o altercaţie în care s-au folosit arme de foc.

Mai exact, un autoturism Mercedes, (n.r. maşina furată a lui Gigi Becali) ce se afla în trafic, a fost blocat de oamenii lui Gigi Becali, iar pasagerii au fost băgaţi cu forţa în portbagajul unui autoturism de teren şi transportaţi în Tunari.

Hoţii susţin că au fost sechestraţi timp de câteva ore, în care au fost bătuţi şi ameninţati cu arma de către oamenii finanţatorului stelist.

Omul de afaceri susţine, însă, că s-a comportat ireproşabil cu cei trei, cărora le-ar fi dat chiar şi bani de taxi.

Avocatul lui Gigi Becali, Cătălin Dâncu nu este de acord cu acţiunea de reţinere a clientului său şi a apreciat că persoanele vătămate au colaborat cu Parchetul.

Avocatul suspectează ca persoanele vătămate au fost scoase la iveală într-un moment favorabil, ţinând cont că de la evenimetele de ieri, pâna la furtul maşinii şi a presupusului sechestru au trecut două luni.

Cătălin Dâncu a catalogat acest caz drept o făcătură juridică. (C.D.)

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Marian Tutilescu e "pe felie" cu presupusii hoti si cu Puiu Popoviciu care il amenintase pe Becali ca v-a fii arestat !

    1. Se spune ca cei cu scoala invata din greselile altora iar cei fara - din propriile greseli. Mai mult decat atat vreau sa cred ca nu putem fi atat de prosti (chiar daca avem prea multe exemple in acest sens) incat sa repetam greselile. Aceleasi si aceleasi la infinit.

      Retraiesc perioada de inceput a anilor `90. Doar intensitatea difera si sentimentele. Atunci principalul sentiment care ma guverna era speranta, acum e teama. Atunci circul era doar apanajul presei scrise, acum este in primul rand apanajul televiziunilor. Atunci erau cozi la ziare, acum ziarele se vand doar la pachet cu ceva: carti, CD, DVD, etc. 

      In anii `90 era “goana” dupa teroristi, securisti, averea lui Ceausescu, unguri, etc. Acum e “goana” dupa neochiaburi: Copos, Patriciu, Popoviciu, Becali, etc. 

      Si atunci si acum totul este doar: CIRC! CIRC! CIRC! 

      AJUNGE! TREZITI-VA! 

      Problemele noastre, ale romanilor, ale Romaniei sunt altele! Haideti sa le rezolvam! E cazul sa intelegem cu totii ca putul in care cadem din ce in ce mai repede e prea adanc astfel incat sa se mai poata salva cineva odata ajunsi la fund! Oricine ar fi acei “cineva”: oameni politici sau nu, de afaceri sau nu, de bine sau nu, oameni si atat! Si cum, totusi, speranta, generata acum de teama, moare ultima, am si eu speranta ca poporul roman sa nu mai inghita CIRC, macar pentru faptul ca CIRCUL vine acum fara paine nu ca in anii `90. Ba mai mult, in anii `90 venea cu paine si salam, asta pentru ca aveam o democratie originala. Acum avem CAPITALISM. Totul costa foarte scump acum. FOARTE, FOARTE SCUMP! 

      http://gandeste.org/ puncte-de-vedere/opriti-circul /2016/ 

    Auzi, umflat!!! Asa se exprima un ziar de specialitate. Va mai lipsesc pozele de la pagina 5.

    1. sunt puse in partea stanga a ecranului (calendar)

    Ma astept la orice.Este incredibil ce se intampla.Personal,sunt la adoua experienta in care pierd enorm din cauza modului de aplicare a justitiei in Romania: la ultima,am fost tulburat in dreptul meu de proprietate iar instanta a "vazut un contract de comodat intre mine si agresorii mei !!!!"".Ma indrept spre CEDO, daca si la recurs se va mentine aceesi interpretare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb