CBRE asistă P3 Bucharest A1 în prelungirea celor 85.000 mp de spaţii logistice ocupaţi de Carrefour

J.P.
Companii / 20 ianuarie 2021

CBRE asistă P3 Bucharest A1 în prelungirea celor 85.000 mp de spaţii logistice ocupaţi de Carrefour

CBRE a intermediat prelungirea contractului de închiriere pentru spaţiul de aproximativ 85.000 mp pe care grupul Carrefour îl ocupă în parcul industrial P3 Bucharest A1, din vestul Capitalei, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Carrefour România a continuat să se extindă şi în 2020, deschizând 25 de magazine şi ajungând astfel la o reţea de peste 360 de magazine fizice la care se adaugă portalul carrefour.ro şi prezenţa Carrefour în platforma Bringo, cu livrare şi Click & Collect în 38 de localităţi. Totodată, Carrefour este chiriaş al parcului industrial P3 Bucharest A1 din anul 2007, unde s-a extins treptat. În prezent, Carrefour ocupă în P3 Bucharest A1 o suprafaţă totală de 85.000 mp, care include un spaţiu Build-to-Suit (BTS) frigorific şi diverse soluţii tehnologice moderne precum iluminare cu LED, managementul alimentării cu apă, placare eficientă energetic (etanşare în depozitul frigorific) şi un sistem complet de management al clădirilor.

Răzvan Iorgu, Managing Director, CBRE România: "După ce 2020 a fost un an în care sectorul industrial a devenit starul pieţei imobiliare din întreaga lume, anul 2021 începe cu o tranzacţie majoră pentru piaţa din România, prin prelungirea contractului pentru depozitul Carrefour. Suntem în etapa consolidărilor, a depozitelor centralizate de mari dimensiuni şi ne aşteptăm să se contureze tot mai multe depozite XXL atât în Bucureşti, cât şi în alte zone cheie din ţară. Astfel, după un an istoric din punct de vedere al volumului tranzacţionat, 2021 are toate premisele pentru a continua ascensiunea pieţei de spaţii industriale."

Retailerii din FMCG vor ocupa 1,4 mil. mp de spaţii logistice în 2022

Alături de Carrefour, retailerii din FMCG (bunuri de larg consum, respectiv alimente, produse de îngrijire personală şi a locuinţei) sunt printre cei mai mari utilizatori de spaţii logistice din România, ocupând în prezent o suprafaţă totală de 1,1 mil. mp, dublu faţă de acum cinci ani, potrivit datelor CBRE. Alţi 200.000 mp pentru companii din FMCG sunt deja în construcţie iar estimările CBRE indică încă 100.000 mp care vor fi tranzacţionaţi în 2021 şi vor fi livraţi anul viitor.

Prelungirea contractului pentru depozitul Carrefour de 85.000 mp reprezintă una dintre cele mai mari tranzacţii încheiate vreodată pe piaţa logistică din România.

"Carrefour este cel mai mare chiriaş al parcului P3 Bucharest A1, precum şi unul dintre cei mai vechi. De-a lungul celor 13 ani de colaborare s-a creat un parteneriat strâns între echipele noastre, un parteneriat bazat pe transparenţă, încredere, reacţii rapide şi abordare constructivă. Anul 2020 ne-a arătat încă o dată - în special în momentele de criză şi incertitudine pe care le-am traversat - cât de important este segmentul FMCG pentru buna funcţionare a societăţii moderne. Ne bucurăm să găzduim în parcul nostru unul dintre cei mai importanţi jucători din acest segment.", a menţionat Sînziana Pardhan, Managing Director P3 România.

Parcul P3 Bucharest A1 este situat la aproximativ 13 km vest de centrul oraşului Bucureşti, cu acces direct la autostrada A1. Suprafaţa totală a parcului P3 Bucharest A1 este de aproximativ 380.000 mp şi cuprinde în prezent 14 clădiri, o staţie electrică şi un terminal feroviar. Printre cei mai mari chiriaşi ai parcului, alături de Carrefour, se numără eMag, Yusen Logistics, Gebruder Weiss, Elit, Agricover, HOPI, Europharm, Interbrands şi E Van Wijk.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb