CC discută astăzi sesizarea PDL privind modificările la statutul cadrelor militare

F. A.
Comunicate de presă / 22 mai 2013

Update 10:50

CC a a respins sesizarea privind modificarea Statutului cadrelor militare şi a constatat că legea este constituţională, conform Hotnews.ro

Decizia este definitivă şi general obligatorie, urmând ca actul normativ să fie transmis preşedintelui României pentru promulgare.

---

Curtea Constituţională (CC) discută, astăzi, sesizarea senatorilor PDL privind Legea pentru modificarea şi completarea Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, prin care aceştia au reclamat depăşirea cadrului cererii de reexaminare formulată de şeful statului, conform surselor de presă.

Potrivit unui comunicat de presă, Cristian Rădulescu, liderului grupului senatorilor PDL, a declarat: "Motivul de neconstituţionalitate se referă la faptul că legea adoptată depăşeşte cadrul cererii de reexaminare formulată de Preşedintele României şi dezbătută în cele două Camere ale Parlamentului, fiind astfel neconformă prevederilor art. 77 alin. (2) din Constituţie şi cu toată jurisprudenţa Curţii Constituţionale".

"Conţinutul cererii de reexaminare se referă la aprobarea anuală a conducătorului instituţiei pentru menţinerea în activitate a generalilor şi a amiralilor, după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la vârsta de 60 de ani şi la trecerea în rezervă a cadrelor militare care nu pot promova baremurile de pregătire fizică, în timp ce textul adăugat la Legea rezultată după reexaminare se referă la ministerele cărora li se aplică dispoziţiile din art.86 alin.(2) care, la rândul său, priveşte condiţiile în care coloneii şi comandorii pot fi menţinuţi peste limita vârstei de grad prevăzută la art.92 din Legea nr.80/1995", se mai precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb