CCIB premiază performanţa la ediţia a XXII-a a Topului Firmelor din Municipiul Bucureşti

Ioana Dogaru
Miscellanea / 27 octombrie 2015

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) organizează miercuri, 28 octombrie, la Salonul Le Diplomate al Hotelului Athenee Palace Hilton, ediţia a XXII-a a Topului Firmelor din Municipiul Bucureşti, eveniment de referinţă pentru viaţa economică a Capitalei, aflat sub semnul recunoaşterii şi promovării performanţei adevărate şi oneste, informează un comunicat de presă al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

La ceremonia de înmânare a premiilor participă, alături de manageri ai celor mai performante companii bucureştene, personalităţi de prim-plan din spaţiul economic, academic şi diplomatic din România, membri ai Guvernului, oficialităţi de la nivelul Instituţiei Prefectului, primăriilor de sector şi organizaţiilor neguvernamentale - asociaţii profesionale, camere de comerţ şi organizaţii patronale.

Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, afirmă: "De-a lungul a peste douăzeci de ani, ediţie după ediţie, am fost martori la transformarea unor idei în poveşti de succes, am asistat la naşterea unor brand-uri şi la renaşterea altora! Am adus în lumina reflectoarelor oameni şi firme care au avut şi au un cuvânt greu de spus în lumea dură a afacerilor. Într-un mediu în continuă transformare, premianţii noştri au demonstrat că se pot obţine rezultate excelente respectând deopotrivă regulile jocului, competitorii, clienţii si echipa". Laureaţii topului au fost stabiliţi conform unei metodologii severe şi complexe, aprobată şi aplicată unitar, la nivelul întregului sistem cameral. În stabilirea clasamentelor finale au fost luaţi în calcul indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat, calculaţi în baza a 16 elemente extrase din situaţiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanţelor Publice şi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, precizează sursa citată.

Potrivit metodologiei de top, dintre cele 120.815 de firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2014, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 34.219 firme, adică 28% din total. Dintre acestea, Camera bucureşteană premiază 4008 firme (11,8% din totalul firmelor considerate eligibile, în conformitate cu metodologia de organizare a topului), structurate pe şase domenii de activitate - cercetare-dezvoltare şi high tech; industrie; construcţii; servicii; comerţ, turism; agricultură, pescuit, piscicultură - şi, în cadrul fiecărui domeniu, pe cinci clase de mărime - întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici şi microîntreprinderi, se mai arată în comunicat.

Numărul de firme premiate poate părea mare, însă acesta trebuie corelat cu o serie de date statistice care confirmă rolul pe care îl are Capitala în economia naţională. Bucureştiul - al treilea oraş din regiune după Istanbul şi Atena - concentrează: 24% dintre comercianţii activi înregistraţi în România, aproape 30% din suprafaţa de vânzare şi din desfacerile cu amănuntul la nivel naţional, 17% din valoarea exporturilor româneşti şi 28% din valoarea importurilor realizate de România, circa 60% din activitatea de cercetare ştiinţifică a ţării, precum şi 20% din totalul salariaţilor consemnaţi la nivel naţional. Regiunea Bucureşti-Ilfov a atras circa 59,2% din totalul investiţiilor străine directe realizate în România după 1990 (circa 36 mld. euro). De asemenea, cea mai mare parte a investiţiilor străine directe în întreprinderi greenfield se înregistrează tot în această regiune.

În cadrul evenimentului, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti acordă trofee de excelenţă companiilor care în ultimii cinci ani s-au clasat pe prima poziţie în competiţia elitelor, precum şi trofeul "George G. Assan" pentru "Brandul românesc al anului".

Capacitatea de inovare a oamenilor de afaceri bucureşteni este răsplatită, pentru al XV-lea an consecutiv, cu Trofeul creativităţii, decernat în baza datelor furnizate de OSIM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb