CCIB şi ICCV vor colabora pentru dezvoltarea mediului de afaceri

G.B
Macroeconomie / 21 iulie 2021

Iuliu Stocklosa, preşedintele CCIB

Iuliu Stocklosa, preşedintele CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) au semnat un protocol de colaborare în urma căruia companiile membre ale CCIB vor beneficia de studii şi de analize sociologice profesioniste, care pot ajuta la dezvoltarea afacerilor, potrivit unui comunicat, transmite Agerpres.

În urma iniţiativei, cele două instituţii vor coopera în vederea organizării de conferinţe ştiinţifice, simpozioane şi alte manifestări ştiinţifice în domeniul relaţiilor social-economice internaţionale, cu participare naţională şi internaţională.

De asemenea, CCIB şi ICCV au în vedere editarea şi publicarea de lucrări, reviste şi alte materiale de informare, realizarea în colaborare a unor programe prioritare de cercetare şi cooperare ştiinţifică, precum şi oferirea reciprocă de expertiză în domeniile de interes.

Preşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa, a subliniat că rolul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti este de a aduce plusvaloare oamenilor de afaceri.

"Rolul nostru este de a aduce plusvaloare oamenilor de afaceri. Datorită acestui parteneriat, companiile membre ale CCIB vor beneficia de studii şi analize sociologice profesioniste, care pot contribui la luarea unor decizii fundamentate pentru dezvoltarea sustenabilă a unei afaceri", a afirmat preşedintele CCIB.

De asemenea, Stocklosa a subliniat implicarea CCIB în dezvoltarea Capitalei, punctând preocuparea pentru asigurarea de forţă de muncă de bună calitate, în concordanţă cu solicitările pieţei, pregătită inclusiv în sistem dual.

La rândul său, preşedintele ICCV, Cătălin Zamfir, a apreciat că Bucureştiul are nevoie de o reevaluare pe componentele demografică şi economică.

"Este necesară o reevaluare a stării Bucureştiului, pe componentele demografică şi economică şi din punct de vedere al perspectivelor, cu scopul de a creşte conştiinţa de sine a instituţiilor care conduc Capitala", a menţionat Zamfir.

În opinia preşedintelui ICCV, pentru o dezvoltare sustenabilă, viziunea socială este foarte importantă, atât pentru oamenii de afaceri, cât şi pentru forurile decizionale.

Liderii CCIB şi ICCV şi-au exprimat convingerea că, printr-o bună conlucrare, prevederile documentului vor fi rapid puse în aplicare.

Semnarea protocolului de colaborare între CCIB şi ICCV a avut loc la sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti. Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii face parte din reţeaua de cercetare a Academiei Române şi este membru al Institutului Naţional de Cercetări Economice "Costin C. Kiriţescu".

Protocolul de colaborare a fost semnat de preşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa, şi de directorul ICCV, Cătălin Zamfir, în prezenţa vicepreşedintelui CCIB, Cosmin Marina, şi a cercetătorului ştiinţific ICCV Daniel Niţoi.

Semnarea protocolului de colaborare cu ICCV se înscrie în sfera preocupărilor constante ale CCIB de a contribui la susţinerea şi îmbunătăţirea calităţii mediului de afaceri, se menţionează în comunicatul Camerei.

Cu o tradiţie de peste 150 de ani în reprezentarea mediului de afaceri şi în derularea de parteneriate cu autorităţile, CCIB se bucură şi de o largă recunoaştere în ţară şi străinătate. CCIB conlucrează cu peste 100 de organizaţii similare de pe toate continentele şi, pe plan intern, cu mai mult de 40 de organizaţii profesionale, patronale, instituţii ale mediului academic şi reprezentanţi ai comunităţii de afaceri.

CCIB oferă membrilor săi, dar şi comunităţii de afaceri bucureştene, o gamă largă de servicii: înfiinţări de firme, sucursale, filiale; servicii personalizate de promovare a produselor şi serviciilor, inclusiv prin intermediul reprezentanţelor sale din străinătate; eliberare de certificate de origine sau atestând situaţia de forţă majoră; organizare de evenimente; servicii de arbitraj şi mediere.

Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii este cea mai importantă instituţie de cercetare ştiinţifică dedicată calităţii vieţii şi politicilor sociale din România, cu o tradiţie de peste 30 de ani în domeniu. Institutul desfăşoară activitate ştiinţifică în ariile de cercetare majore ale calităţii vieţii şi politicilor sociale şi în domeniile de cercetare conexe: sănătate, educaţie, ocupare, locuire, viaţa de familie, standard de viaţă, sărăcie, servicii publice, dezvoltare socială, economie socială, fiind preocupat de analiza tranziţiei şi, în general, a schimbării societăţii româneşti pe termen lung.

Producţia ştiinţifică a institutului include peste 200 de cărţi şi culegeri de studii publicate în România şi în edituri internaţionale, precum şi aproximativ 1000 de articole ştiinţifice, o parte fiind publicate în reviste ştiinţifice cu impact. La acestea se adaugă o serie de rapoarte sociale elaborate pentru a fi utilizate în folosul public şi al partenerilor din sectorul guvernamental şi neguvernamental.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb