CCIR premiază cele mai performante companii în cadrul Galei "Topul Naţional al Firmelor 2022"

V.G.
Miscellanea / 24 octombrie 2022

CCIR premiază cele mai performante companii în cadrul Galei "Topul Naţional al Firmelor 2022"

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) premiază cele mai performante companii din România în cadrul Galei "Topul Naţional al Firmelor" (TNF), ediţia a XXIX-a.

Evenimentul va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2022, la Centrul Expoziţional Romexpo. La eveniment sunt aşteptaţi peste 600 de invitaţi - reprezentanţi ai celor mai performante companii, personalităţi ale autorităţilor publice centrale, precum şi preşedinţi ai Camerelor de Comerţ Judeţene.

Topul Naţional al Firmelor (TNF) 2022 este un clasament realizat în exclusivitate de către CCIR şi reprezintă un barometru al performanţei în afaceri. La baza acestuia stau indicatori financiari puternici: cifra de afaceri, profitul din exploatare, ponderea profitului din cifra de afaceri şi numărul de salariaţi.

Cifrele analizate indică un număr de 12.740 de companii care au fost incluse în primele 10 poziţii ale TNF 2022. Cifra totală de afaceri a acestor companii a atins suma de 212,14 miliarde de euro, iar profitul din exploatare a însumat 19,56 miliarde de euro. Companiile incluse pe primele 10 poziţii ale TNF 2022 oferă un număr de 1.309.440 locuri de muncă. În 2021, au fost înregistrate tendinţe de creştere a tuturor indicatorilor pentru toate domeniile incluse în Top, respectiv pentru numărul de companii incluse în primele 10 poziţii, cifră de afaceri, profit şi număr de salariaţi.

TNF 2022 prezintă cele mai performante companii din şapte domenii de activitate: industrie, servicii, comerţ, turism, cercetare-dezvoltare şi high-tech, agricultură, silvicultură şi pescuit, construcţii. Cele mai semnificative domenii ca pondere după numărul de companii incluse în top 10 sunt: industria (35,2%), serviciile (28%), comerţul (20,9%), agricultura, silvicultura şi pescuitul (5%), construcţiile (4,7%), cercetare-dezvoltare şi high-tech (3,7%), turismul (2,2%).

În funcţie de cifra de afaceri, comerţul are o pondere de 44,09% din cifra totală de afaceri a companiilor, urmat de industrie (35,4%) şi servicii (11,3%). Cele mai profitabile companii sunt în domeniul industriei, cu un profit de 42,6% din total şi o pondere a profitului de 11% din cifra de afaceri a companiilor din industrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb