CCIR: Transportul şi conectivitatea, elemente esenţiale în dezvoltarea afacerilor din statele membre ale OCEMN

J.P.
Miscellanea / 27 noiembrie 2020

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a participat azi la cea de-a 42-a reuniune a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe al statelor membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), eveniment organizat, în format videoconferinţă, de către Preşedinţia-în-Exerciţiu a României la OCEMN, conform unui comunicat de presă.

La această reuniune, din partea CCIR a participat dl. Lazăr Comănescu, consilier al preşedintelui CCIR, dl. Mihai Daraban. "Pe parcursul acestui an, CCIR a organizat două evenimente importante, cu scopul de a informa şi sprijini mai bine antreprenorii din ţările OCEMN, în încercările acestora de a-şi moderniza şi eficientiza activitatea şi, în cele din urmă, de a spori capacitatea operatorilor economici de a accesa pieţele externe. Astfel, seminarul "Creşterea performanţei companiilor din regiunea extinsă a Mării Negre", precum şi conferinţa online dedicată "Oportunităţilor economiei circulare pentru IMM-uri din regiunea Mării Negre, au pus accentul pe identificarea unor soluţii viabile pentru antreprenorii din această zonă de a-şi dezvolta şi extinde afacerile pe termen lung" se arată în mesajul domnului Preşedinte al CCIR.

Totodată, a fost subliniată importanţa transportului şi conectivităţii pentru dezvoltarea parteneriatelor economice din zonă: "CCIR a lansat o iniţiativă, în toamna anului 2020, cu scopul de a valorifica transportul maritim prin Canalul Suez al navelor cu Certificat de origine în regiunea extinsă a Mării Negre. Scopul este de a stabili preţuri preferenţiale pentru navele de marfă din statele membre ale OCEMN care tranzitează Canalul Suez, precum şi de a face din regiunea Mării Negre şi porturile sale o destinaţie mai atractivă pentru companiile de transport maritime".

Evenimentul de astăzi încheie seria de reuniuni online organizate de Preşedinţia-în-Exerciţiu a României la OCEMN, fiind precedată de reuniunea Comitetului Înalţilor Funcţionari ai OCEMN, desfăşurată în data de 26 noiembrie 2020, unde a participat dl. Eduard Costin, Directorul Direcţiei de Relaţii Externe CCIR, care a prezentat succint realizările Preşedinţiei-în-Exerciţiu a CCIR la Consiliul de Afaceri al OCEMN. Cu acest prilej, dl. director a informat cu privire la organizarea celei de-a 62-a reuniune a Consiliului Director din cadrul Consiliului de Afaceri al OCEMN, în format digital, context în care CCIR va preda preşedinţia Consiliului de Afaceri al OCEMN către Camera de Comerţ şi Industrie a Tiranei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb