CCR a amânat pentru a doua oară o decizie privind legea cumulului pensie-salariu

S.B.
Politică / 21 septembrie 2023

CCR a amânat pentru a doua oară o decizie privind legea cumulului pensie-salariu

Curtea Constituţională a amânat, joi, pentru a doua oară o decizie privind legea cumulului pensie-salariu, pentru data de 3 octombrie, după o primă amânare pe 26 iulie, informează news.ro.

ÎCCJ a sesizat, în 29 iunie, Curtea Constituţională în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul. Ambele legi au trecut în 28 iunie de Parlament.

"Amânare pentru 3 octombrie a dosarului nr.1726A/2023 - Obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecţie formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţiile Unite", a anunţat CCR.

ÎCCJ a sesizat, în 29 iunie, Curtea Constituţională în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul.

Ambele legi au trecut în 28 iunie de Parlament, fiind în faza de control al constituţionalităţii, înainte de a fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în unanimitate, sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituţionalităţii, înainte de promulgare în ceea ce priveşte: l Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.277/2015 privind Codul fiscal (PL-x nr.244/2023); Legea privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare", anunţa ÎCCJ.

Între timp,Curtea Constituţională a admis în luna august parţial sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu. Preşedintele CCR Marian Enache a explicat atunci că actul normativ se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia Curţii.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Pensia este un drept câștigat prin muncă

    1. ia pensie si dute si lucreaza in privat nu la stat.

      Anonimule invata sa scrii corect"dute"se scie du-te.Dupa ce inveti sa scrii corect , si poate-ti iei bacul (fara pile)te las in locul meu la stat.Inteligenta si competenta ar trebui sa primeze, nu varsta.Avem destui incompetenti lipitori de afise care s-au catarat pana in varf...si fac echipa cu odraslele celor cu cefe groase si bani " fara numar"care nu stiu sa scrie corect...du-te.....

    Eu personal sunt pentru cumulul pensiei cu salariul .Are logică, pensia este dreptul omului pentru că a muncit atâția ani iar dacă muncește în continuare să primească și salarii, indiferent unde lucrează, la stat sau la privat.

    Constitutia Romaniei da dreptul fiecarui cetatean sa beneficieze de pensie pt.munca depusa la limita de varsta stabilita fiindu i asigurat un venit pe care el l a creat timp de 40 de ani platind contributii la stat pt.a si crea un venit lunar incepand cu momentul cand LEGEA II PERMITE! Cei care au muncit o viata chiar au dreptul de a primi acesti bani!Nu sunt milogii nimanui!In aceeasi masura Constitutia prevede ca "dreptul la munca nu poate fi ingradit".Pensia pentru limita de varstaNU ESTE UN DAR DE LA STAT, NU ESTE BAGATUL MAINII IN BUZUNARUL CONTRIBUABILULUI,NU ESTE AJUTOR DE SOMAJ SI NICI AJUTOR SOCIAL!Vorbim de pensiile stabilite in functie de contributivitate! Nu de privilegiile SPECIALILOR.

    Cumulul pensiei cu salariu trebuie permis daca ai îndeplinit vârsta de 65 de ani . Daca ai ieșit mai repede de aceasta vârsta( cu ajutorul grupei de munca de ex. cum este fostul prim-ministru ciuca , pensionar la 50 ani ) nu ar trebui sa ti se dea voie sa lucrezi niciunde. Exact cum pățesc unii care se pensionează pe caz de boală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb