Actualizare : CCR amână iar decizia privind protocoalele dintre Parchet şi SRI
Curtea Constituţională a amânat astăzi decizia privind sesizarea Camerei Deputaţilor, semnată de Florin Iordache, în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vizând încheierea protocolului secret cu SRI din anul 2016. Părţile au avut termen până la 22 octombrie să transmită Curţii punctele de vedere, iar în urmă cu două săptămâni CCR a amânat dezbaterea.
Dezbaterile au fost amânate de două ori până acum. La şedinţa de miercuri au fost audiate părţile, respectiv Camera Deputaţilor, reprezentată de Florin Iordache, şi Ministerul Public, conform News.ro.
Sesizarea a fost depusă la Curtea Constituţională în 8 octombrie, fiind semnată de către vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, căruia preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, i-a delegat atribuţiile în aceeaşi zi.
------
Curtea Constituţională dezbate astăzi sesizarea Camerei Deputaţilor, semnată de Florin Iordache, privind un posibil conflict între Ministerul Public şi Parlament ca urmare a protocoalelor de colaborare încheiate între Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii.
Dezbaterile erau programate în 14 noiembrie, părţile fiind chemate să îşi formuleze opiniile în şedinţă publică.
Şedinţa a fost amânată însă pentru 28 noiembrie, la solicitarea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, care a motivat că nu poate ajunge la CCR din cauza programului.
Florin Iordache este cel care a semnat sesizarea la CCR şi cel care ar urma să formuleze opinia Camerei Deputaţilor.
"Cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de-o parte, şi Parlamentul României, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte" este semnată de către vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, în condiţiile în care Liviu Dragnea i-a delegat pentru o zi atribuţiile de preşedinte al forului legislativ.
Camera Deputaţilor arată în sesizare că, prin semnarea protocoalelor cu Serviciul Român de Informaţii, Parchetul General "şi-a încălcat propriile competenţe constituţionale şi, uzurpând competenţele Parlamentului, a învestit Serviciul Român de Informaţii cu competenţă de a desfăşura activităţi specifice organelor de cercetare penală, fapt interzis expres de legiuitor prin legea 42/1992 privind organizarea şi funcţionarea SRI".
"Din punctul meu de vedere, protocoalele sunt inadmisibile şi modul în care procurorul general a semnat aceste protocoale sunt de natură să creeze un conflict constituţional", declara Florin Iordache, potrivit Hotnews.ro.
1. # PROTOCRONICUL
(mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2018, 14:45)
,, ALTĂ Î..." : desprotocolește PROTOCOALELE .. până la CAPĂT????