CCR: Revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituţională

S.B.
Politică / 29 iunie 2021

Revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituţională

Revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituţională, au decis marţi judecătorii CCR, în urma sesizării depuse de PSD, informează news.ro.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis marţi, că revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituţionlaă, afirmă surse politice.

Conform aceloraşi surse, decizia a fost luată în unanimitate, judecătorii Curţii considerând că Renate Weber nu a avut posibilitatea sa se apere.

Curtea Constituţională a dezbătut marţi sesizarea PSD cu privire la hotărârea Parlamentului nr. 36/2021 pentru revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului. La rândul său, fostul Avocat al Poporului Renate Weber a acţiomat în instanţă Camera Deputaţilor şi Senatul, după decizia de revocare din funcţie, având stabilit termen în proces în 2 iulie, la ora 12.00.

PSD a depus joi sesizarea referitoare la această hotărâre a Parlamentului nr. 36/2021 şi în text preciza că deciza Legislativului pentru revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională, deoarece încalcă prevederile referitoare la principiul legalităţii şi durata de 5 ani a mandatului acestuia.

De asemenea, PSD argumentează că nu contestă dreptul Parlamentului de a evalua activitatea Avocatului Poporului, ci constituţionalitatea acestei evaluări, "în sensul că evaluarea realizată nu a fost una obiectivă, nu a respectat cadrul constituţional şi legal şi nu a fost bazată pe o demonstraţie a unor încălcări cumulative a Constituţiei şi a legilor".

Pe lângă sesizarea făcută la Curtea Constituţională, PSD a trimis adrese către Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi toate celelalte organisme internaţionale prin care le-a semnalat că reprezentanţii coaliţiei de guvernare atacă statul de drept în România.

Pe 16 iunie, Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, într-un plen reunit, proiectul de hotărâre pentru revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

Totodată, Comisia de la Veneţia a cerut explicaţii preşedinţilor Camerelor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, în legătură cu revocarea lui Renate Weber din postul de Avocat al Poporului, într-o scrisoare transmisă la o zi de la votul din Parlament pe această temă.

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, cu majoritate de voturi, miercurea trecută aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula să fie în funcţia de Avocat al Poporului. Acesta este lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi a fost propus pentru această poziţie de către UDMR şi este susţinut şi de PNL.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat marţi dimineaţă că, în cazul în care Curtea Constituţională a României (CCR) va decide că revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului a fost neconstituţională, trebuie să se ţină cont de această hotărâre, precizând că se va întâmpla acest lucru, chiar dacă CCR e condusă de Valer Dorneanu care "a dat atâtea decizii care nu au nicio legătură cu Constituţia".

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. In cursul zilei de maine,IOHANNIS ii v-a convoca la cotroceni pe sefii PARCHETULUI GENERAL ,DNA si pe MINISTRUL de INTERNE si le va ordona sa ii aresteze pe toti JUDECATORII CURTII CONSTITUTIONALE,care l-au OFENSAT prin mai multe DECIZII pe care el le dorea FAVORABILE cu INTERESELE lui si ale ACTUALEI COALITII de la PUTERE.Asa cum a anuntat de dimineata ORBA,presedintele CC. DORNEANU,v-a fi CONDAMNAT la MOARTE prin IMUSCARE la TARGOVISTE.!

    Si?

    uppppsssss......doare!!! nasol!

    Ticalosii resist si # si useristi si barnisti si citisti si alti dobitoci vor omite sa citeasca UNANIMITATE.

    CCR UNANIMITATE. 

    Parlamentul a ABUZAT.

    Parlamentul penalilor este ticalos. Sa fie desfiintat. 

    1. Oare cate legi date de criminalii usr pnl sunt neconstitutionale

    Este o mare victorie a democratiei. CCR si-a facut datoria.

    Curtea Constitutionala a Romaniei in forma actuala, mai trebuie sa trasezeo linie de demarcatie clara dintre Guvern si Parlament, dintre puterea legislativa si executiva si sa restabileasca puterea LEGII, SI SUPREMATIA EI.  

    Nu este normal, ca in situatia in care se vrea ca Romania sa -si intareasca sistemul democratic, ca 20 - 30 de cetateni, cu anume calitati si defecte, cand ajung sa gestioneze si sa conduca viata economica si sociala a tarii, in conditiile in care legile in vigoare contravin intereselor si ideilor acestora, sa poata schimba reglementarile emise de Parlament, promulgate si aflate in vigoare si sa-si faca propriile lor legi. 

    Ordonantele trebuie sa fie doar reglementari in domeniile in care legislativul nu a legiferat si care trebuie supuse dezbaterii intr- un termen clar, in caz contrar sa-si piarda puterea de lege. Si apoi, nu este normal ca o ordonanta sa fie in vigoare zeci si zeci de ani si sa se substituie unor reglementari legale.

    Parlamentul trebuie lasat sa-si faca datoria de a legifera sa-i fie aparate atributiunile iar suprematie si respectarea legilor trebuie impusa de CCR, legile trebuiesc respectate inclusiv de guvern si guvernanti.  

    CCR-ul v-a aruncat niste firimituri (nu ca nu e corecta si logica decizia) ca sa nu mai comentati despre "pensiile LOR speciale" sau altceva la schimb :-)...manevara tipic securista

    Daca CCR a hotarat ca Weber sa ramana AP, coalitia antiromaneasca sa-l numeasca pe iredentistul ungur AP ca sa aibe si ei unul. Daca Weber mai ataca ceva la CCR, coalitia in loc sa se oftice, il pune pe iredentist sa zica invers ca Weber, se naste inca o caterinca model penele/usere/udemere, nu mai intelege nimeni nimic iar banditii din coalitie pot fura linistiti.

    CCR, ca si PSD dealtfel, este manevrata de la Moscova. Evident, astia vor sa o tina pe idioata care voia sa declare spitalele romanesti instrumente de tortura pe postul de AP, sa mai incurce lucrurile si sa mai comunice mai departe ce e de comunicat.

    1. De unde dracu' tot iesiti? Pentru tine mai bine era sa fie pus gyula, sa-i sugi ciorapii.

      Esti gravid? daca nu, stiu niste baieti care te pot ajuta.

    multi bbti insarcinati vor face avort la auzul acestei vesti !

    1. vai ,ciolos si cu barna au pierdut sarcina de suparare !

    Au ajuns judecătorii să conducâ România !?

    Deja e mult prea mult ! 

    Avocatul Poporului este al lor. Pai daca este al poporului sa il numeasca Poporul. Asa ca ei il numesc, ce conteaza ca este rosu, galben sau verde, ca el avocatul va executa ce spun hotii si mafiotii. De aceea este numit sa asculte ordine. In rest simulare pentru prosti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb