CE a aprobat un ajutor de stat de 99,5 milioane euro pentru susţinerea noii fabrici de anvelope Nokian Tyres din România

F.D.
Companii / 20 august

CE a aprobat un ajutor de stat de 99,5 milioane euro pentru susţinerea noii fabrici de anvelope Nokian Tyres din România

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutorul de stat, o măsură românească de 99,5 milioane de euro (495,2 milioane de lei) în favoarea Nokian Tyres. Ajutorul va sprijini înfiinţarea unei noi fabrici cu emisii zero de dioxid de carbon pentru anvelopele autoturismelor în Oradea, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Măsura românească

România a notificat Comisiei planul său de a sprijini Nokian Tyres în înfiinţarea unei noi fabrici de anvelope cu emisii zero de dioxid de carbon la Oradea, judeţul Bihor (regiunea Nord-Vest).

În temeiul măsurii, ajutorul va lua forma unui grant direct. Valoarea ajutorului va fi de aproximativ 99,5 milioane de euro (495,2 milioane de lei). Investiţia este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro.

Se preconizează că uzina va avea o capacitate de aproximativ 6 milioane de unităţi pe an. Proiectul va crea aproximativ 500 de locuri de muncă directe, precum şi alte locuri de muncă indirecte. De asemenea, se aşteaptă ca proiectul să aducă beneficii de sustenabilitate prin scopul de a fi prima fabrică de anvelope cu emisii zero de dioxid de carbon din lume.

Fabrica va fi situată în Oradea, zonă eligibilă pentru ajutor regional în temeiul articolului 107 alineatul (3) litera (a) din Tratatul privind funcţionarea UE ("TFUE").

Evaluarea Comisiei

Comisia a evaluat măsura în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, în special articolul 107 alineatul (3) litera (a) din TFUE, care permite statelor membre să promoveze dezvoltarea economică a zonelor cele mai dezavantajate ale UE, şi Orientări privind ajutorul regional pentru 2021.

Comisia a constatat că:

Măsura va contribui la crearea de locuri de muncă, la dezvoltarea economică şi la competitivitatea unei zone defavorizate. În special, măsura va avea un impact pozitiv asupra ocupării forţei de muncă, creând aproximativ 500 de locuri de muncă directe, precum şi alte locuri de muncă indirecte.

Ajutorul are un efect de stimulare, deoarece beneficiarul nu ar fi realizat proiectul fără sprijinul public.

Măsura are un impact limitat asupra concurenţei şi comerţului în cadrul UE. În special, este necesară şi adecvată înfiinţarea noii fabrici Nokian Tyres, contribuind în acelaşi timp la dezvoltarea regională.

Ajutorul este proporţional şi limitat la minimul necesar declanşării investiţiei în Oradea. Nu va depăşi valoarea maximă admisă a ajutorului pentru proiect calculată pe baza hărţii ajutoarelor regionale din România.

Pe această bază, Comisia a aprobat măsura românească în conformitate cu normele UE privind ajutorul de stat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb