CE a pregătit noi sancţiuni Rusiei

A.Z.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 septembrie 2014

CE a pregătit noi sancţiuni Rusiei

Actualizare 16:36 Rubla a atins un nou minim record

-------

Actualizare 19:32 SUA înăspresc sancţiunile împotriva Rusiei

Este vizată şi cea mai mare bancă rusă

Statele Unite au decis azi instituirea de noi sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a ''continuării acţiunilor destabilizatoare în Ucraina'', fiind vizate în principal industriile petrolieră şi militară, precum şi principalele bănci ruse de stat cărora li se va limita accesul pe piaţa americană de capital, transmite agenţia Reuters citând un comunicat al Trezoreriei americane.

Printre aceste bănci se numără şi Sberbank, cea mai mare din Rusia după valoare activelor. Băncile sancţionate nu vor avea dreptul să contracteze pe piaţa americană de capital împrumuturi cu o maturitate mai mare de 30 de zile. În ceea ce priveşte industria de apărare, pe lista companiilor sancţionate se regăseşte şi grupul Rosteh.

------

Actualizare 16:36 Rubla a atins un nou minim record

Rubla a coborât la un nou minim istoric faţă de dolar pentru a doua şedinţă consecutiv, după ce Uniunea Europeană a inclus pe lista sancţiunilor mai multe companii din domeniul energiei, printre care şi compania de petrol Rosneft, transmite Bloomberg.

Pentru a doua zi la rând, moneda rusească a atins, astăzi, un nou minim record în raport cu dolarul american, afectată fiind de înăsprirea sancţiunilor europene şi americane care vizează în special sectorul petrolier, vital pentru economia Rusiei.

La scurt timp de la debutul tranzacţiilor la bursa de la Moscova, dolarul american a urcat până la un nou nivel record de 37,72 de ruble, depăşind precedentul record de 37,51 ruble înregistrat ieri. Rubla s-a depreciat şi în raport cu moneda euro, până la valoarea de 48,74 ruble, dar rămâne sub nivelul înregistrat în primăvară.

Sancţiunile europene asupra Federaţiei Ruse anunţate astăzi ţintesc sectoarele finanţelor, energiei şi al armelor. Acestea reprezintă sectoare administrate de elita puternică din jurul Preşedintelui rus Vladimir Putin.

Băncile de stat ale Rusiei sunt acum excluse de la a mări creditele pe termen lung în Uniunea Europeană, exporturile de echipamente cu utilizare dublă folosite în scop militar în Rusia sunt interzise, viitoarele contracte de arme UE-Rusia sunt interzise iar UE nu va exporta o gamă largă de tehnologii din industria petrolieră în Rusia.

Trei mari companii petroliere de stat sunt vizate de sancţiuni: Rosneft, Transneft şi divizia de petrol al Gazprom, Gazprom Neft.

Zeci de oficiali ruşi şi lideri ai rebelilor separatişti din Ucraina sunt vizaţi de îngheţarea conturilor şi interdicţiile de călătorie impuse de statele Occidentale.

---------

Consiliul European a anunţat că va impune noi sancţiuni Rusiei şi că acestea vizează sectorul energetic, al apărării şi cel financiar. Potrivit Ria Novosti, noile sancţiuni care vor intra în vigoare de vineri vizează şase mari companii din domeniul apărării şi energiei, precum şi 24 de personalităţi. Între aceştia s-ar număra oligarhi ruşi şi lideri separatişti ucraineni.

Potrivit Consiliului European, noile sancţiuni interzic finanţarea a trei mari companii ruseşti din domeniul apărării şi a altor trei din sectorul energetic. Această interdicţie ar viza în special companiile petroliere Rosneft şi Transneft, precum şi filiala petrolieră a Gazprom, conform unei surse europene.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat, ieri, că UE va realiza o evaluare exhaustivă a progreselor din Ucraina în cadrul planului de pace şi, în funcţie de această evaluare, intenţionează să amendeze, să suspende sau să abroge sancţiunile împotriva Rusiei, conform AFP.

Potrivit Itar-Tass, Michael Harms, preşedintele Camerei de Comerţ Ruso-Germane, apreciază că sancţiunile luate de UE împotriva Rusiei nu sunt dorite şi au fost adoptate pe considerente politice. Expertul susţine că situaţia din Ucraina afectează implementarea proiectelor firmelor din Germania şi Rusia. Cu toate acestea, companiile germane susţin că sancţiunile nu au avut efect asupra lor şi sunt ineficiente pentru că nu-şi ating nici ţinta politică.

Dmitry Medvedev, premierul rus, a anunţat că Rusia va răspunde asimetric la noile sancţiuni, posibil prin interzicerea accesului în spaţiul aerian, conform The Guardian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb