CE aminteşte Guvernului că proiectul jocurilor de noroc trebuie să respecte normele comunitare

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 9 august 2011

CE aminteşte Guvernului că proiectul jocurilor de noroc trebuie să respecte normele comunitare

Comisia Europeană a transmis Guvernului un document privind proiectul hotărârii jocurilor de noroc, în care aminteşte că impunerea pentru operatori a unor obligaţii ca deţinerea unui sediu înregistrat în România şi constituirea ca persoane juridice române reprezintă o încălcare gravă a normelor UE, potrivit Mediafax.

În document se arată că restrângerea libertăţii de a furniza servicii în spaţiul Uniunii Europene este interzisă şi că obligativitatea deţinerii unui sediu înregistrat pentru operatorii de jocuri de noroc poate constitui o restrângere a acestui drept.

Oficialii CE precizează astfel că autorităţile române trebuie să prezinte explicaţii suplimentare privind necesitatea unui astfel de sediu sau să amendeze textul proiectului de hotărâre.

Dacă textul proiectului de reglementare tehnică va fi adoptat fără a se ţine seama de aceste obiecţii sau nu se primeşte un răspuns din partea autorităţilor, Comisia va fi obligată să transmită o scrisoare de notificare oficială, se arată în document.

Conform procedurii, autorităţile române au notificat Comisia Europeană cu privire la proiectul de hotărâre de guvern privind modificarea şi completarea normelor metodologice referitoare la organizarea şi funcţionarea jocurilor de noroc, iar Comisia a emis, în luna martie, a doua opinie detaliată în care atenţionează asupra compatibilităţii legis-laţiei române cu dreptul UE.

Opinia detaliată reprezintă o încercare de a împiedica statele membre să adopte un proiect care creează restricţii în ceea ce priveşte piaţa internă sau de a le solicita aces-tora să renunţe la prevederile restrictive, pentru a evita astfel activităţi legislative inutile sau proceduri ulterioare de infringement.

Un proiect de hotărâre de guvern aflat încă în stadiu de elaborare prevede că persoanele pasionate de jocuri de noroc vor putea paria online şi la firme înregistrate în România şi permite organizarea în ţară de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, telefonie fixă şi telefonie mobilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb