CE cere mai mulţi bani pentru programul UE de distribuţie de fructe, legume, lapte şi produse lactate în şcoli

F.D.
Miscellanea / 9 mai 2023

CE cere mai mulţi bani pentru programul UE de distribuţie de fructe, legume, lapte şi produse lactate în şcoli

Într-o rezoluţie adoptată marţi, eurodeputaţii solicită mai multe resurse financiare şi simplificarea programului UE de distribuţie de fructe, legume, lapte şi produse lactate în şcoli, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, în urma dezbaterii plenare de luni, eurodeputaţii au adoptat rezoluţia privind punerea în aplicare a programului cu 534 voturi pentru, 57 împotrivă şi 23 abţineri.

Buget mai mare şi mai bine direcţionat

În ciuda cererii ridicate a şcolilor din unele state membre de a participa la program, bugetul limitat a împiedicat acest program să ajungă la mulţi elevi, avertizează deputaţii. Prin urmare, aceştia solicită o majorare a bugetului programului, astfel încât produsele să poată fi distribuite mai multor elevi, mai des şi în mod regulat.

Având în vedere că există diferenţe mari între statele membre în ceea ce priveşte punerea în aplicare a programului, rezoluţia adoptată propune realocarea către alte state membre a sumelor care nu au fost utilizate.

Cel puţin 10% din finanţare ar trebui să fie alocată pentru măsuri educaţionale privind obiceiurile alimentare sănătoase, adaugă eurodeputaţii.

Produse de calitate distribuite cu mai puţină birocraţie

Fructele, legumele şi produsele lactate care urmează să fie distribuite în şcolile din UE ar trebui să fie neprelucrate, fără adaos de zahăr, grăsimi, sare sau îndulcitori, ecologice, produse la nivel local şi cu indicaţii de calitate, spun eurodeputaţii.

Modalitatea de participare a şcolilor la program trebuie simplificată pentru a fi atrăgătoare, potrivit eurodeputaţilor care solicită mai puţină birocraţie pentru şcolile implicate. De asemenea, aceştia propun să se analizeze posibilitatea de a extinde sistemul către ţările candidate, se mai arată în comunicat.

"Comisia Europeană trebuie să majoreze bugetul, statele membre trebuie să reducă birocraţia şi, împreună, trebuie să deschidă calea pentru ca mai multe şcoli şi fermieri să adere la program. Procurarea fructelor, a legumelor, a laptelui şi a produselor lactate proaspete şi locale nu ar trebui să fie în detrimentul calităţii. Nu putem strânge centura atunci când vine vorba de produsele sănătoase şi durabile pentru copiii din şcoli şi de măsurile educative aferente," a declarat după vot raportoarea Carmen Avram (S& , România).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb