CE constată deficienţe într-un contract dat de Primăria Sector 3 şi cere respectarea legii

Ziarul BURSA #Politică / 27 ianuarie 2012

Liviu Negoiţă

Liviu Negoiţă

Comisia Europeană a cerut, ieri, Româ-niei să respectele normele UE în materie de achi-ziţii publice în cadrul unui contract de 110 milioane de euro atribuit de Primăria Sectorului 3 a municipiului Bucureşti, informează Executivul european. Potrivit CE, contractul, în valoare de aproximativ 110 milioane de euro, a fost atribuit sub forma unui acord-cadru cu o durată de patru ani. Primăria Sectorului 3 - care este condusă de democrat-liberalul Liviu Negoiţă - nu a acordat candidaţilor un termen suficient pentru pregătirea ofertelor.

"Mai mult, Primăria Sectorului 3 a modificat în cursul procedurii anumite elemente obligatorii din anunţul de participare, printre care criteriile de selecţie, fără a proceda la publicarea modificărilor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), acestea fiind comunicate numai la nivel naţional", precizează CE.

Comisia estimează şi că Primăria nu a putut efectua o evaluare obiectivă a ofertelor. "Acordul-cadru a fost atribuit unui candidat a cărui ofertă conţinea numeroase nereguli în ceea ce priveşte preţurile şi termenele propuse. În opinia Comisiei, explicaţiile suplimentare furnizate de ofertantul care a câştigat contractul nu au permis clarificarea neregulilor menţionate", a menţionat Comisia.

CE consideră că România a încălcat normele europene în materie de achiziţii publice. Solicitarea adresată României de către Comisie ia forma unui aviz motivat - a doua fază în cadrul procedurii UE de constatare a încălcării legislaţiei UE. În cazul în care România nu ia măsurile necesare pentru a se conforma normelor UE aplicabile în materie de achiziţii publice în termen de două luni, Comisia va putea sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Potrivit Mediafax, este vorba des-pre o cerere de ofertă ce datează din 2009 şi care vizează repararea şi modernizarea unor străzi şi conducte din sectorul 3. Iniţial, conform procedurii aplicabile în cazul încălcării dispoziţiilor Tratatului, Comisia se adresează în scris Statului Membru vizat solicitând informaţii. Acesta reprezintă primul stadiu al procedurii. Dacă nu primeşte un răspuns sau dacă nu este mulţumită de răspuns, Comisia lansează cea de-a doua etapă a procedurii, cunoscută sub numele de etapa avizului motivat, lucru care s-a întâmplat, joi, în cazul legat de contractul acordat de Primăria Sectorului 3.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb