Ce e cu apa naturală de izvor şi de ce să o luăm acasă

Ziarul BURSA #Comunicate de presă / 15 aprilie 2016

Ce e cu apa naturală de izvor şi de ce să o luăm acasă

Apa minerală şi apa de izvor sunt reglementate de aceeaşi lege (HG 1020/2005). Ambele conţin minerale, sunt izvoare naturale, "pot avea originea într-un zăcământ/acvifer subteran şi pot fi exploatate prin una sau mai multe emergenţe naturale ori foraje" de adâncime. Izvoarele de apă minerală şi cele de izvor de mare adâncime se găsesc în straturi de rocă poziţionată acolo în urmă cu peste 2 milioane de ani.

Fiind reglementate de aceeaşi lege, atât apa minerală, cât şi cea de izvor trebuie să îndeplinească o serie de standarde de calitate. Acestea sunt ape microbiologic pure, care se extrag de la sute de metri adâncime. Iată ce ne spune un producător român de apa de izvor referitor la calitatea apei:

"Suntem preocupaţi zilnic de respectarea calităţii apei naturale de izvor, în conformitate cu normele şi standardele de calitate şi siguranţă alimentară. Mai mult, fără ca legea să o ceară, noi am înfiinţat şi dotat cu echipamente de cea mai nouă generaţie laboratorare de analize autorizate în care sunt testate toate loturile de apă naturală de izvor care pleacă spre magazine. Costul iniţial al unui astfel de laborator a depăşit 100.000 de euro, iar echipamentele prezente aici au la bază cea mai nouă tehnologie a momentului în materie de analize alimentare şi siguranţă alimentară", declară Daciana Siderache, director general Calipso şi farmacist de profesie.

Către cine se plătesc redevenţele

Pentru sursele de apă minerală se plăteşte o redevenţă către statului român, mai precis către SNAM (Societatea Naţională a Apelor Minerale), iar pentru sursele de apă de izvor se plăteşte o redevenţă aceluiaşi stat român, dar către Apele Române. "Plătim sume importante către autorităţi, suntem taxaţi pentru fiecare litru de apă pe care îl aducem la suprafaţă şi îl îmbuteliăm", susţine Daciana Siderache.

Apa Calipso, apă oligominerală

Apa oligominerală este apa plată, slab mineralizată, ce provine de la izvoare de mare adâncime, cu un conţinut de săruri minerale (calciu, magneziu, sodiu etc. ) cu valori cuprinse între 50 şi 500 mg/litru, recomandată atât pentru hidratarea zilnică a organismului, dar şi pentru gătit.

Conţinutul scăzut de săruri minerale face din apa oligominerală una uşoară, cu acţiune diuretică. Aceasta este recomandată de medici în cazul hipertensiunii arteriale, pentru tratarea disfuncţiei tractului urinar şi pentru a preveni apariţia pietrelor la rinichi.

Apa din izvoarele de mare adâncime nu este influenţată de condiţiile de la suprafaţa sau de substanţele folosite în economia actuală, cum ar fi îngrăşămintele agricole. Şi asta pentru că solul, acţionând ca un "filtru natural", reţine substanţele care ar putea schimba calitatea apei. La acest filtru se adaugă şi instalaţiile performante de purificare al companiei, care intervin atunci când este nevoie.

Este bine ştiut faptul că o persoană adultă poate avea nevoie de pâna la 2,5-3,7 l de apă zilnic.

Apa Calipso, business românesc

Apa Calipso este extrasă dintr-un izvor aflat la 250 de metri adâncime, bogat mineralizat, exact de sub Codrii Vlasiei. Ca să vă faceţi o idee, asta ar fi echivalentul a 10 blocuri de 8 etaje puse unul peste altul.

Apa Calipso a început ca afacere de familie imediat după revoluţie, iar primii paşi în dezvoltarea şi extinderea companiei au fost făcuţi în 1999. În acel an, au fost făcute investiţii în deschiderea, în Voluntari, în imediata apropiere a Bucureştiului, a unei fabrici în care s-a început producţia de ambalaje din polietilenă/ polietilentereftalat- preforme PET şi capace.

În 2008 Apa Calipso primeşte certificarea ISO 9001, 22000 şi IFS de la TUV NORD. În 2010, compania investeşte într-o nouă unitate de producţie, iar numărul angajaţilor ajunge la 100. Acum, apa naturală de izvor Calipso se găseşte în magazine şi supermarket-uri în ambalaje de 2, 5, 6 şi 10 litri.

"Am investit în toţi aceşti ani peste 12 milioane de euro şi nu ne oprim aici. Acum, pentru Apa Calipso lucrează peste 140 de angajaţi, iar echipamentele de producţie, fie ele staţii de pompare, stocare, filtrare sau îmbuteliere a apei sunt de cea mai nouă generaţie, folosite acum în Europa de marii jucători din industria apelor minerale", conchide Daciana Siderache.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. dar ce ne facem cu problema ce a aparut ca e plina de microbi?

    1. Cea mai buna apa mi se pare a fi apa Kangen

      De ca sa fie plina de microbi, din moment ce trece prin instalatii de purificare.

      cea mai buna apa este perla moldovei alcalina natural 8,8

      Cea mai bună apă, este cea care îți astâmpără setea

      Da e bună si noi folosim această apă e chiar f bună

    cu siguranta multi dintre voi nu ati citit un buletin de analiza fizico-chimica sau bacteriologica a unei ape. va invit sa faceti acest lucru, de exempu analizele furnizorului vostru de apa potabila, hai sa zicem Bucuresti. multi nic nu au auzit vreodata de asa ceva. nu fac reclama acestui producator de apa minerala, am nimerit din intamplare aici, dar sa afirmi ca o apa are bacterii sau microbi e ca si cum ai spune ca are si hidrogen (de 2 ori mai mult decat oxigen). practic esti un bou. nu stii nimic despre cum functioneaza universul. tu insuti esti un purtator de bacterii si microbi. problema este ce fel de bacterii? daca ai un raspuns coerent, continua, daca nu, vezi-ti de viata ta si nu mai citi prostiile jurnalistilor cretini. valabil pentru toate firmee din acest domeniu. chiar creedeti ca isi permite cineva sa apara pe piata cu gunoaie? habar nu aveti ce strict sunt reglementate aceste domenii. repet, nu fac reclama nimanui. in secunda in care o astfel de firma isi bate joc de consumator, dispare natural. documentati-va inainte sa vorbiti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb