Ce restricţii riscă persoanele care nu se vaccinează

J.P.
Internaţional / 6 ianuarie 2021

Ce restricţii riscă persoanele care nu se vaccinează

În Marea Britanie, una din cinci persoane spune că este puţin probabil să ia vaccinul, potrivit cercetărilor YouGov publicate în noiembrie. Ca urmare a opiniilor diferite, o dezbatere ar putea începe să apară în 2021. Ar trebui impuse restricţii persoanelor care aleg să nu se vaccineze pentru că pot contacta şi răspândi virusul? Este un subiect dificil, dar guvernele se uită deja la introducerea unor sisteme care să permită autorităţilor şi, eventual, întreprinderilor, să afle dacă o persoană a avut sau nu un vaccin anti-Covid, relatează CNBC.

China a lansat o aplicaţie care fucţionează pe baza unui cod de sănătate şi care arată dacă o persoană prezintă sau nu simptome pentru a se putea caza la un hotel sau pentru a folosi metroul. În Chile, cetăţenilor care s-au recuperat de la coronavirus li s-au eliberat certificate "fără virus".

Pe 28 decembrie, ministrul spaniol al sănătăţii, Salvador Illa, a declarat că ţara sa va avea un registru pentru a arăta cine a refuzat să fie vaccinat şi că baza de date ar putea fi distribuită în întreaga Europă.

Isra Black, lector la Universitatea din York, şi Lisa Forsberg, de la Universitatea din Oxford, care cercetează etica medicală, au declarat pentru CNBC că "nu este uşor să se spună dacă ar fi permis din punct de vedere etic pentru un stat să impună restricţii" persoanelor care refuză vaccinul.

Academicii au afirmat într-o declaraţie comună prin e-mail că răspunsul va depinde de factori precum furnizarea de vaccinuri, nivelul de vaccinare în populaţie, natura restricţiilor impuse cel care refuză vaccinul şi modul în care restricţiile sunt operaţionalizate.

Los Angeles intenţionează să permită beneficiarilor vaccinului Covid să stocheze dovada imunizării în portofelul Apple pe iPhone, care poate stoca şi bilete şi permise de îmbarcare în formă digitală. Oficialii spun că va fi folosit mai întâi pentru a le reaminti oamenilor să primească al doilea vaccin, dar în cele din urmă ar putea fi folosit pentru a avea acces la locurile de concert sau la zborurile companiilor aeriene.

În luna mai, John Holland-Kaye, CEO al celui mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, Heathrow, a susţinut introducerea certificatelor de sănătate pentru a ajuta ţara să iasă din restricţiile de călătorie mai stricte în vigoare la acel moment.

Un purtător de cuvânt al Ryanair a declarat că "vaccinarea nu va fi o cerinţă" atunci când CNBC a întrebat dacă va împiedica vreodată persoanele nevaccinate să zboare pe aeronava sa. British Airways, Qantas şi easyJet nu au răspuns la cererea CNBC.

Sam Berry, care conduce două restaurante în sud-vestul Londrei a declarat pentru CNBC: "Credem în faptul că toată lumea este tratată în mod egal. Toată lumea are dreptul la opiniile şi convingerile sale şi nu am vrea să oprim acest lucru ".

Darren Jones, un parlamentar al opoziţiei din Marea Britanie, a declarat pentru CNBC: "Sper doar că vom avea o dezbatere adecvată şi o examinare completă a tuturor paşapoartelor de imunitate propuse."

Vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost aprobat de autorităţile de reglementare din Marea Britanie pe 30 decembrie, ceea ce înseamnă că acum există două vaccinuri sigure disponibile pentru cetăţenii britanici.

Însă milioane de oameni din toată ţara încă nu vor să fie vaccinaţi, potrivit sondajelor de opinie. Unii se tem de ace, unii cred în teoriile conspiraţiei nefondate şi unii sunt îngrijoraţi de potenţialele efecte secundare. Alţii pur şi simplu nu cred că vaccinarea este necesară şi ar risca mai degrabă să prindă Covid.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Citesc mai sus, în articol: „Ar trebui impuse restricţii persoanelor care aleg să nu se vaccineze pentru că pot contacta şi răspândi virusul?”

    Am pretenții de la ziarul Bursa, are profesioniști; Make este etalonul.

    Sigur e o întâmplare. 

    Copii nu erau primiti in colectivitate daca nu prezenta-i fisa de vaccinare de cînd sa nascut până în momentul intrării în colectivitate! Fiecare dintre noi are o fisa medicală,din momentul nasterii! Acolo se trec toate antecedentele medicale ,vaccinuri ,tratamente,de ce boli ati suferit ,tratamente efectuate,daca mergi in tari tropicale obligatoriu sa ai lista cu anumite vaccinuri facute! De ce tot vă kk-ati pe voi ăștia,,Gică contra,,? Nu te vaccina, dar nu influența si pe altul! Punct.

    1. e alta metodologie (ARNm) , neverificata pana acum.

      companiile pharma au declarat clar ca nu raspund legal pentru orice implicatie in urma vaccinarii, ci arunca vina pe guvernele nationale pentru eventuale drepturi litigioase 

      start thinking!

      ACUM ! 

    promit sa nu fie un mesaj lung

    acum 9-12 luni dar si mai inainte am lansat o idee la apa aici (dar si in alte medii).  

    Ziceam ca romanii din strainatate sa vina repede acasa.  

    Argumentul era ca Romania prin aparenta sa primitivitate (eu o numesc civilizatie) fata de tari vestice va permite o libertate care desi minimizata (fata de libertatea din Romania prezenta cu ... sa zicem un deceniu in trecut) va fi totusi infinit mai mare decat cea din UK, Franta, SUA sau price alta tara "de top", sa-i zicem asa.  

    In lumina dinamicii situatiilor din Vest ... incepeti sa intelegeti unde bateam si la ce m-am referit ? 

    Sa multumiti ca traiti in (mai inapoiata) Romania !  

    E o garantie data de lentoarea si inexactitatea sistemelor de aici ca libertatea voastra de indivizi va fi mai putin afectata decat in cazul celor ce vor fi calcati in picioare in Europa "civilizata" sau in SUA sau Canada.  

    Acolo aia sunt carne de tun.  

    Romanii mei sa vina acasa cat inca mai pot, pana nu se inchid caile de acces, drumurile.  

    Cei ce raman mor acolo. Si nu dupa o batranete lunga si fericita.  

    Ci in chinuri si ca ultimile animale, cetateni de mana a 14-a, venetici fata de cei de-ai locului, din tarile alea.  

    Romania e casa buna pentru cei ce inteleg ! Si vor sa ramana cat de cat liberi si oameni intregi.

    Oile pamantului ce sunteti,nu exista nici un virus ,nu a existat vreodata,!!!!!

    Totul este o cacialma in masa!!! 

    Sa ne poata baga ca cobai la acest vaccin!!!fiti atenti si cititi de 2ori acest coment!! 

    Cuvantul covid a fost creiat,inventat ca a fi o boala !!sa poata sa isi testeze hoti planetei aceste zise vaccinuri ,!!!dar defapt sunt niste experimente!!!!!!!!!!!!! 

    Si noi le facem pentru ca neau speriat cu covid cea ce na existat 

    Deci vaccinul este experiment!!!! 

    Cei cel fac acum vor muri peste urmatori maxim 2ani!!!!

    1. hai ma Cristi, nu o lua asa ca te decredibilizezi

      si alora in spitale carora li se umplu plamanii cu lichid de la virus ...de aia ce mai zici ?  

      sau virusul fotografiat la microscopul electronic?  

      sau modul unitar de manifestare ca simptome in toata lumea ?  

      e evident ca virusul exista 

      dar, da, ai dreptate - solutia vaccinului pentru problema virusului ar putea genera in viitor probleme mult mai mari.

      Deseori solutiile tind sa fie "semintele" viitoarelor probleme care solicita alte solutii si tot asa. Sunt cicluri continue de manifestare.  

    Opaaa am uitat de vaccinul gripal, nimeni nu mai face gripa, ca si aia e mortala. Acum avem un alt os cu care alergam in gura.Nimic nu imi garanteaza ca nu fac complicatiile. Daca v ati dat consimtamantul sa va vaccinati ati facut o ptr voi, deci nu va mai imbolnaviti (?!?!?!), bravo, deci eu care nu ma vaccinez nu va imbolnavesc, deci lasati chestia cu capra vecinului, iar daca impun restrictii sa o lase moale si cu taxele si impozitele care le platesc, ca vad ca de sanatate nu mai beneficiez de invatamant nu, doar taxe platesc ca sa se imbuibe cei ce ciobanesc turma. O sa renunte caci au nevoie de musterii turisti, etc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb